Vědec: Zdá se, že útoky na ženy jako v Kolíně jsou v Evropě běžné. Akorát to teď prasklo. Gangy ,,osahávačů"...

12.01.2016 6:54

Religionista Šimon Krbec se ve svém dnešním komentáři v MF Dnes věnuje útokům na dívky, ke kterým došlo o silvestrovské noci v Kolíně nad Rýnem. „Podobný incident už se prý stal i ve Švédsku, tam ho však zametli pod koberec. Nikdo nechtěl být označen za xenofoba,“ poznamenává.

Vědec: Zdá se, že útoky na ženy jako v Kolíně jsou v Evropě běžné. Akorát to teď prasklo. Gangy ,,osahávačů"...
Foto: Peter Števkov
Popisek: Imigranti ve stanici Keléti

Krbec se odvolává na nejčtenější švédský deník Dagens Nyheter, který v neděli večer zveřejnil zprávu o dva roky starých událostech. Ty jsou velmi podobné těm, které se nyní udály v Kolíně nad Rýnem a dalších evropských městech.  

„Šokuje však zejména to, že případ byl mediálně a informačně uložen ad acta. Tamní elita, která se dlouhodobě potýká s růstem popularity protestní strany Švédských demokratů, zřejmě dospěla k názoru, že zveřejněním případu by politická konkurence ‚lacině‘ přišla k politickým bodům. A tak o něm neinformovala – i za cenu toho, že se organizovaný zločin mohl opakovat kdykoli na jiném místě,“ říká Krbec. 

Podle něj došlo v roce 2014 k sexuálním útokům na festivalu mládeže We are Sthlm ve Stockholmu. Skupiny pachatelů zde měly v davu obtěžovat mladé dívky i ve věku 11 a 12 let. Podle švédského deníku šlo o mladé cizí muže, kteří přišli do Švédska bez rodičů. K útokům pak i přes bezpečnostní opatření došlo rovněž o rok později. 
 
„Dagens Nyheter uvádí, že sexuální útoky organizovaly gangy mladíků z Afghánistánu. V davu lidí je přitom velmi obtížné útočníka odhalit, natož zadržet. Proto nejsou známy přesné počty napadení. Ani loni v létě se o událostech švédská veřejnost nedozvěděla nic,“ řekl Krbec.

„Stockholmský případ skutečně vrhá určité světlo na události v Německu. Začíná být čím dál pravděpodobnější, že tzv. kolínské akce jsou organizovanou a ‚zaběhlou‘ praxí evropských měst. Jinými slovy, v Kolíně nad Rýnem to pouze ‚prasklo‘. Již je také jisté, že policie a další státní orgány tyto události ve Švédsku systematicky kryly a veřejnost zcela záměrně neinformovaly. Důvody a pozadí zamlčování brzy vyplují na povrch, o tom není pochyb,“ šokuje Krbec.
 
Podle religionosty nelze v tuto chvíli říct, kde a kdy v Evropě v posledních letech k takovýmto událostem také došlo. „Bylo by opravdu velké štěstí, kdyby Stockholm představoval jen temnou výjimku. Podle posledních zpráv to vypadá, že organizované gangy ‚osahávačů‘ působí na švédském území systematicky a organizovaně. Bývalý hlavní švédský prokurátor Sven-Erik Alhem otevřeně připustil, že hlavním důvodem mlčení státních orgánů je strach z ‚nálepkování‘. Během uprchlické vítací euforie v létě 2015 by označení za xenofoba znamenalo jistou politickou nebo profesní smrt,“ podotkl Krbec.
 
„Vítací kultura sama sebe usvědčila z naprostého politického naivismu, v jehož důsledku se v Evropě začal hroutit staletí budovaný systém občanského náboženství. Zpochybněno je právo na informace, možnost volby, demokratická kontrola i svoboda projevu,“ uzavřel Krbec.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…