Veleba veřejně popsal zážitek s muslimy u Hradu. A poté ho „zablokovali“

19.02.2016 10:55

Máme tady nové metody cenzury, posteskl si senátor a šéf Strany práv občanů Jan Veleba. K tomuto neradostnému konstatování jej přiměla jeho zkušenost z tohoto týdne.

Veleba veřejně popsal zážitek s muslimy u Hradu. A poté ho „zablokovali“
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Veleba s prezidentem Milošem Zemanem

Vše začalo tím, že toto pondělí krátce po patnácté hodině potkal na třetím hradním nádvoří modlící se muslimy. „Jistě se většina lidí shodne na tom, že je to s ohledem na současnou situaci v Evropě (pokračující migrační invaze) jev velmi neobvyklý a že je správné ho zveřejnit,“ vysvětlil Veleba, co jej ke zveřejnění jeho zážitku na Facebooku a na serveru ParlamentníListy.cz vedlo. Odmítl, že by jeho text byl nějak extrémní. „Ten, kdo si to přečetl, tak si myslím, že většinově bude souhlasit s mým názorem, že jsem celou událost popsal střízlivě, že tam nebyl žádný rasismus, xenofobie apod.,“ ujistil Veleba.

Přesto se začaly dít věci. Druhý den poté, tedy už v úterý večer, zhlédlo Velebův příspěvek téměř 100 000 osob. „Krátce na to mně byla moje facebooková stránka (osobní profil) zrušena!“ stěžuje si senátor. „Jednoduše řečeno... se zorganizovala velká skupina osob, která moji stránku takzvaně nahlásila provozovateli a ten můj osobní profil zablokoval!“ vysvětlil Veleba, jak k celé věci došlo.

„Když to srovnám, tak dříve inkvizice pálila knihy kacířů. V minulém režimu byla přímá cenzura a dnes, v demokracii, tu máme novodobé organizátory cenzury. Těm chci ale vzkázat, že je přece jenom trochu jiná doba a že umlčet nepohodlného politika není tak snadné,“ prohlašuje Veleba s tím, že tato příhoda jej upevnila v přesvědčení, že má pravdu a že jeho názory budí u politických protivníků obavy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…