Video z míst v Evropě, kam už se Evropan neodváží. Řádí tu islámská policie, dodržuje se jen právo šaría

24.06.2015 15:33

Americký think tank Gatestone Institute publikoval zevrubnou studii popisující existenci tzv. „no go zón“, tedy městských čtvrtí ve Velké Británii, které jsou ovládány muslimskými přistěhovalci. Zdejší samozvané muslimské hlídky zastavují kolemjdoucí a nutí je, aby se chovali podle muslimského práva šaría. Podle mnohých expertů zde dávno přestaly platit britské zákony. Policisté však zůstávají nečinní, protože se obávají obvinění z rasismu a islamofobie.

Video z míst v Evropě, kam už se Evropan neodváží. Řádí tu islámská policie, dodržuje se jen právo šaría
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Abú Bakr al-Bagdádí, vůdce Islámského státu

Anketa

Volili byste Martina Konvičku, kdyby vstoupil do politiky?

hlasovalo: 11171 lidí

„No go zóna představuje městské čtvrti ovládané muslimy, kde fakticky neplatí zákony hostitelské země. Nemuslimové zde čelí bezpráví, náboženskému zastrašování a nejsou zde vítáni. Do mnoha těchto zón ve Velké Británii, Francii a dalších zemích EU se proto místní obyvatelé neodvažují vstupovat. Policie ani místní úřady jim zde nejsou schopny garantovat bezpečnost,“ vysvětluje americký institut, který byl založen před třemi lety v New Yorku a jehož předsedou je bývalý velvyslanec Spojených států při OSN John R. Bolton. Právě tyto oblasti jsou živnou půdou pro islámský radikalismus. Podle autora této rozsáhlé analýzy Soerena Kerna jsou evropské „no go zóny“ vedlejším produktem desítky let trvající politiky multikulturalismu, která jen velmi málo usilovala o integraci muslimských přistěhovalců.

„Problém těchto muslimy ovládaných městských čtvrtí je velmi dobře zdokumentován, ale multikulturalisté a jejich politicky korektní příznivci existenci těchto zón popírají. Část z nich se zaměřuje na cílenou diskreditaci těchto údajů a umlčování těch, kteří shromažďují relevantní data,“ kritizuje Kern. Oficiální britské statistiky ukazují, že mnoho měst v zemi čelí v důsledku masové migrace hlubokým demografickým změnám. Studie profesora Davida Colemana z Oxfordské univerzity ukázala, že při současném trendu se Britové ve své vlastní zemi stanou za padesát let menšinou. Tedy v době, kdy bude dnešní mladá generace v důchodovém věku.

Dokument BBC mapující uplatňování práva šária ve Velké Británii je ZDE

Kern také zmiňuje nedávnou studii realizovanou think tankem Demos, ze které vyplývá, že Britové bílé pleti opouštějí ty části země, kde se muslimští přistěhovalci stali většinovou populací. „Příkladem takového trendu je Birmingham. V roce 2007 předpověděli výzkumníci na univerzitě Manchesteru, že v příštích dvaceti letech klesne počet rodilých Britů ze 65 % na 48 % v roce 2027. Za stejnou dobu naopak vzroste podíl Pákistánců ze 13 na 48 %,“ cituje Kern část studie a přidává další statistiky z analýzy provedené na univerzitě v Manchesteru zkraje roku 2013 Ludi Simpsonovou. „Rodilí Britové jsou již nyní menšinou v Leicesteru (45 %), Lutonu (45 %) a Sloughu (35 %). Simpsonová předpovídá, že v Birminghamu budou Britové menšinou již v roce 2019.“

Podle údajů z roku 2011 existuje ve Velké Británii více než sto ryze muslimských enkláv. V některých částech Blackburnu přesahuje muslimská populace 85 % a 70 % v šesti čtvrtích Birminghamu a Bradfordu. Početné muslimské „no go zóny“ existují také v Dewsbury, Leicesteru, Londýně, Luton či Manchesteru. Muslimská komunita ve Velké Británii je různorodá, ale dvě třetiny z jejích příslušníků pochází z Asie. Z toho 38 % přišlo z Pákistánu a 15 % z Bangladéše. Jen něco kolem deseti procent britských muslimů má afroamerické kořeny. „Průzkumy veřejného mínění citované Ludi Simpsonové však ukázaly, že etnické menšiny se cítí být Brity přinejmenším stejně jako samotní rodilí Britové,“ uvádí Kern.

Šokující záběry „no go zón“ v britském Birminghamu

V mnoha oblastech s převažující muslimskou menšinou z Pákistánu, Bangladéše a oblasti Kašmíru se podle Kerna čím dál tím více prosazuje kmenový systém a právo šaría. Dokládá to také zpráva vypracovaná bývalým předsedou Komise pro rasovou rovnost lordem Ouseleym, který mimochodem konstatoval, že dohodnuté sňatky mezi asijskými muslimy jsou klíčovým faktorem pro vznik muslimských ghett ve Velké Británii. „Sikhové a hinduisté se integrují poměrně dobře a jejich děti si vedou ve škole nadprůměrně. Většina z nich totiž pochází ze středních vrstev a i samotní rodiče jsou relativně vzdělaní. Zatímco muslimové z Pákistánu a Bangladéše přišli z venkova, mají nízké vzdělání a drží se tradičního výkladu svého náboženství. U této komunity tvoří dohodnuté sňatky až 60 %.“

„Rada v osmdesátých letech konstatovala, že počet muslimů v Bradfordu dosáhne do roku 2030 130 tisíc. Nyní vše nasvědčuje tomu, že toto číslo bude realitou již o deset let dříve a stále roste. Takový nárůst počtu lidí a domácností mohou jen obtížně obsáhnout veřejné služby. Mnohé v těchto komunitách narozené děti přijdou na základní školu s mizivou či dokonce žádnou angličtinou. Příchozí muslimové ze zahraničí mají nízké vzdělání a neoplývají schopnostmi, které se dají využít v západních ekonomikách. Přelidnění v jednotlivých oblastech Velké Británie může být velmi brzy skutečně vážným problémem,“ cituje Kern zprávu.

Celý text v angličtině najdete ZDE

Již nyní jsou podle výše zmíněné výzkumnice Ludi Simpsonové rodilí bílí Britové menšinou v Londýně, kde tvoří 45 %. Například ve čtvrti Tower Hamlets, někdy nazývaný jako Britská islámská republika, dnes žije 31 % Britů a naproti tomu o jedno procento více lidí z Bangladéše. Právě v Tower Hamlets a dalších čtvrtích východního Londýna se již mnohokrát snažili zdejší extremističtí muslimští kazatelé uplatňovat právo šaría. Ti zde vyhrožovali ženám smrtí, pokud budou odmítat nošení islámského závoje zahalující hlavu a obličej. Zdejší ulice byly polepeny plakáty s nápisy „Vstupujete na území, kde platí právo šaría“.

Pětiminutové video z „no go zón“ v Londýně

Deník Sunday Telegraph informoval o několika případech, kdy byli muslimové i nemuslimové v této čtvrti násilím nuceni, aby dodržovaly fundamentalistické islámské zákony. Oběti se novinářům svěřovaly, že policie buď jejich stížnosti ignorovala nebo bagatelizovala, případně důkazy svědčící o vinně muslimských radikálů smetla ze stolu. Policisté se podle mnohých obávali, že by v opačném případě byli obviňováni z rasismu a islamofobie. Jedna z obětí, Mohammed Monzur Rahman, po jednom takovém útoku částečně oslepl. „Na ulici mě zastavili dva chlapi a ptali se mě, proč kouřím během Ramadánu. Chtěl jsem jít dál, ale všiml jsem si, že ke mně přistoupilo několik dalších. Pak už si na nic nepamatuji, protože jsem se probudil v nemocnici,“ cituje jeho výpověď Kern.

Mladý americký student byl zase brutálně zbit muslimy na ulici ve východním Londýně, protože jej viděli popíjet na veřejnosti. Student utrpěl rozsáhlá zranění, včetně rozmláceného očního důlku. Dalším podobným případem je zkušenost majitelů restaurací a obchodů v londýnské čtvrti Whitechapel, kteří byli varováni, že dostanou čtyřicet ran bičem, pokud budou i nadále prodávat alkoholické nápoje. Na tiskové konferenci pořádané v londýnské čtvrti Leytonstone byl dokonce verbálně napaden tehdejší ministr vnitra John Reid, kde se jej ptal rozlícený muslimský radikál Abu Izzadeen, jak si dovoluje vstupovat do muslimské čtvrti. Čtyřminutový záběr z konference je k dispozici na YouTube.

Existuje také mnoho volně dostupných videí, na kterých vystupují členové samozvané „muslimské hlídky“. Většinou mladí muslimové procházejí ulicemi města a požadují po kolemjdoucích, aby dodržovali muslimské právo šaría. Na jednom takovém videu muslimové tvrdí lidem, že se nacházejí v muslimské čtvrti a musí se podle toho chovat. „Alláh je veliký a islám je všude kolem, ať se vám to líbí nebo ne. Jsme tady a chceme islám, chceme šaríu. Jsme muslimská hlídka, jsme v jižním, východním i západním Londýně. Budeme přikazovat i zakazovat. Ať se vám to, Camerone a pane policejní důstojníku, líbí nebo ne, budeme v tom pokračovat. Nemáte na nás. Táhněte do pekla. Velká Británie už není křesťanskou zemí. Ježíš byl jen pikolíkem Alláha. K čertu s křesťanstvím. Muslimské hlídky tu budou navždy. Alláh je veliký! Alláh je veliký!“

Celé video z řádení muslimské hlídky můžete vidět ZDE

Další video natočené muslimskou hlídku je ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…