Vláda probere investici v Turecku, Krušné hory i ochranu dětí

23.11.2016 6:19

Vláda se dnes bude zabývat plánem na obnovu Krušných hor, řešením problémového projektu stavby turecké elektrárny Yunus Emre, na který Česko poskytlo úvěr v miliardách korun, a změnami v péči o ohrožené děti. Vrátí se k návrhu na uzákonění zákazu posílat děti do sedmi let do ústavů a bude se zabývat možností sjednotit péči o ohrožené děti pod jeden resort. Nyní spadá pod tři ministerstva - práce, zdravotnictví a školství.

Vláda probere investici v Turecku, Krušné hory i ochranu dětí
Foto: Archiv PL
Popisek: Úřad vlády ČR

Ministři projednají i senátní návrh změny financování systému akutní péče v zařízeních pro ohrožené děti. Zařízení by podle něj dostávala i platby za lůžko. Příspěvky by vzrostly ze 22.800 korun měsíčně na 24.500 až 26.350 korun měsíčně podle věku dítěte.

Plán na obnovu Krušných hor, který připravilo ministerstvo zemědělství, počítá, že obnova bude do roku 2030 stát až 4,1 miliardy korun. Přibližně polovina peněz určených na obnovu lesů a vypořádání se s přemnoženou zvěří bude z evropských programů na rozvoj venkova a z operačního programu Životní prostředí.

Znovu se kabinet vrátí k územnímu dluhu Česka vůči Polsku z roku 1958. Zřejmě odtajní citlivé informace, které se týkaly zejména ploch určených k vyrovnání. Ministerstvo vnitra navrhuje stupeň utajení zrušit kvůli tomu, že o tom majitelé pozemků vědí.

Vláda probere také sjednocení pravidel pro soudní řízení o náhradu škody, která byla způsobena porušením pravidel hospodářské soutěže, s ostatními zeměmi EU. Na programu má i novelu zákona o kybernetické bezpečnosti, rozvoj veřejných knihoven do roku 2020 a zprávu o užívání drog v Česku za loňský rok. Vrátí se k novele občanského soudního řádu a pravidlům pro veřejné opatrovnictví.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…