Vladimir Putin odhalil tajemství

22.04.2015 11:05

Ruský prezident Vladimir Putin poskytl více než dvouhodinový rozhovor novináři Vladimiru Solovjovovi, který bude použit v dokumentu natočeném u příležitosti 15. výročí, kdy nastoupil do prezidentského úřadu. Putin se vyjádřil k Ukrajině, válce v Čečensku, víře, ale i ruským oligarchům, kteří jej prý chtěli ovládnout.

 Vladimir Putin odhalil tajemství
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Ruský prezident Vladimir Putin

"Ve funkci prezidenta musíte vše ostatní obětovat. To není normální život, a proto vždy upřímně říkám, že prezidentem vlastně nejsem vůbec rád," řekl dle Solovjova Putin. Ve filmu vysílaném příští neděli budou použity i pasáže, ve kterých se ruský prezident vyjadřuje ke svým vztahům s oligarchy. „Brzy poté, co jsem se stal prezidentem, za mnou přišla skupina oligarchů a ptala se mě, jestli chápu, že vládnout zemi budou i nadále oni. Na to jsem jim pouze řekl: uvidíme!“ cituje Solovjov Putina.

Vladimir Putin vystřídal Borise Jelcina na začátku roku 2000 a funkci prezidenta země vykonával po dvě období. Další čtyři roky byl premiérem země a v roce 2012 se opět stal ruským prezidentem. Současný prezidentský mandát Putinovi vyprší v roce 2018. Zatím není zcela jasné, jestli se bude ucházet o nejvyšší pozici v zemi i v dalším funkčním období. Jeho popularita ovšem dosahuje více než 80 %, a pokud by se volby konaly v nejbližší době, patrně by neměl vážného konkurenta. Pokud by nakonec Putin ve svém úřadu skutečně pokračoval, stal by se jedním z nejdéle sloužících prezidentů v demokratických zemích světa.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…