Vladimir Putin se vysmál sousednímu státu

23.06.2016 9:52

„Žádná země a žádný národ by neměl žít v minulosti a slunit se ve svém hrdinství donekonečna: to pro budoucnost národa není dobré,“ prohlásil ruský prezident Vladimir Putin na setkání s účastníky Všeruského setkání historiků, které se uskutečnilo ve středu v Kremlu.

Vladimir Putin se vysmál sousednímu státu
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Plakát nevládní organizace Reportéři bez hranic

Prezident Putin vyzval přísedící napomoci k rozvinutí země na základě její historické zkušenosti. Putin považuje za nezbytné „jít vždy vpřed, přitom je ovšem také třeba, do jisté míry, opírat se o základy toho, co bylo vytvořeno minulými generacemi. Mladé lidi je potřeba vychovávat na základě toho nejlepšího, co bylo vytvořeno v minulých desetiletích a stoletích našimi předchůdci“.

„Jedině tak je možné, v tomto rychle se měnícím světě, se cítit sebevědomě. Jedině tak je možné zvolit správnou cestu budoucího vývoje,“ prohlásil ruský lídr.

Poté, co si Vladimir Putin vyslechl řeč izraelského pracovníka Národního institutu paměti obětí nacismu a hrdinů odboje Arona Shneyera, přiznal, že se mu vzpomínka z roku 2005, kdy toto centrum navštívil, silně vtiskla do paměti. „Postavili jsme si vlastní muzeum – Muzeum tolerantnosti. Naše muzeum je lepší,“ nezapomněl podotknout.

Putin se vyjádřil i k Shneyerově srovnání Izraele a Lotyšska, který hovořil o jejich přibližně stejné rozloze. „Všechna srovnání jsou možná, ovšem bez ohledu na to, že je Izrael menší zemí, je schopný, opíraje se o rozvíjení své identity a vychovávání nových generací na bázi své historické zkušenosti, udržet si pozitivní růst své populace.“

„Na druhou stranu v zemi, jakou je Lotyšsko, se populace katastroficky snižuje,“ zmínil. Podle údajů, které prezident poskytl, se obyvatelstvo Lotyšska za poslední roky snížilo o 40 %. „Představte si to, téměř polovina celé země odjela, to by bylo katastrofou pro každou zemi,“ dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: fib

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…