Vojtěch Filip: Ohrožen je celý svět. Je třeba radikální zásah

10.07.2015 7:41

Vraždění a bezmoci uprchlíků nelze přihlížet. Je potřeba radikálně zakročit. To napsal v komentáři na svém profilu na ParlamentníchListech.cz předseda KSČM Vojtěch Filip.

Vojtěch Filip: Ohrožen je celý svět. Je třeba radikální zásah
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vojtěch Filip

„Teprve sedmdesát let po druhé světové válce jsou lidé po celém světě opět každodenně svědky, většinou zatím bohudík pouze zprostředkovaně prostřednictvím médií, nehumánního chování, vraždění a barbarských poprav nevinných mužů, žen i dětí,“ poznamenává Filip s tím, že radikálové z řad teroristických skupin sdružujících se pod Islámským státem usilují o nadvládu nad všemi muslimy. „Pokud je nikdo nezastaví. Žel, ohrožen je však celý svět,“ řekl.

Podle Filipa by Rada bezpečnosti OSN a světové velmoci již měly přestat nečinně přihlížet vlně uprchlíků, kteří se snaží překonat hranice Evropy, aby zachránili životy svoje a svých rodin a utekli před krvavými praktikami přívrženců takzvaného Islámského státu, jejichž nehumánními prostředky připomínají snad jen krvelačné praktiky vyhlazování tehdejšího fašistického Německa.

„Jednou z příčin současné situace je tzv. arabské jaro či další formy protestů, nepokojů, povstání a revolucí, které ‚otřásly‘ řadou arabských států. Většina z nich, třeba jako Libye, se kvůli revolucím, které podporovala řada světových velmocí a států západního světa, destabilizovala a jejich obyvatelé se tak stali naprosto bezbrannými a bez prostředků v případě napadení teroristy z Islámského státu. Již tehdy se našla silná skupina kritiků, kteří prorokovali, jaké vážné důsledky můžou podobné akce mít. Je však pozdě brečet nad rozlitým mlékem, je potřeba radikálně zasáhnout,“ uzavřel Filip.

Celý text čtěte ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …