Volby: Prý nastane revoluce

16.09.2013 7:12

Po předčasných volbách by mělo ve sněmovně zůstat jen 94 stávajících poslanců. Pokud voliči ve větší míře, jako při minulých volbách, budou kroužkovat, může to být ještě méně. S odvoláním na prognózy agentury Median to uvedl server Aktuálně.cz.

Volby: Prý nastane revoluce
Foto: Hans Štembera
Popisek: A je hotovo. Sněmovna rozpuštěna

Anketa

Kterou stranu budete volit? Ptáme se mezi 16.- 22. zářím

19%
20%
5%
5%
1%
hlasovalo: 176660 lidí

„O to, že se sněmovna významně promění, se postarali sami straníci. Své posty by podle schválených kandidátek obhájilo pouze 94 poslanců z minulé sněmovny. Volby by prodloužily mandát celkem 37 sociálním demokratům, 23 členům TOP 09 a 21 komunistům. Zemětřesením prošla ODS. Z padesátičlenného klubu kandiduje na volitelných místech jen pět poslankyň a osm poslanců,“ uvedl server.

Poukazuje také na to, že na volitelných místech kandidátek figurují politici, které voliči v roce 2010 kroužkováním ze sněmovny vyřadili.

Ukazuje to na příkladu exministra zemědělství Petra Zgarby z ČSSD, který kandiduje na volitelném místě v kraji Vysočina znovu.

„Také stranu TOP 09 kroužkování neodradilo od toho, aby na místa lídrů v Plzeňském, Pardubickém kraji a na Vysočině nejmenovala politiky, kteří před třemi lety kandidovali jako `dvojky`, díky preferencím je však přeskočili jejich spolukandidáti,“ podotkl server Aktuálně.cz.

Zároveň upozornil, že předpověď, že své mandáty letos obhájí celkem 94 poslanců, je dost optimistická. Kandidáti na předních místech budou totiž muset získat dost preferenčních hlasů. Tradiční strany se zkušenými poslanci navíc budou muset obstát nejen proti lidovcům a zemanovcům, ale i proti kandidátům dalších neparlamentních stran.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Ing. Petr Mach, Ph.D. byl položen dotaz

cenzura

Jak v EU ovlivníte, zda u nás bude zachována svoboda projevu, kterou má snahu tato vláda omezit a jak píšete i vy, schovává to za jakýsi boj s dezinformacemi?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

8:00 „Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

„Hnus.“ „Odporná chuť i konzistence.“ „Nedá se to žrát.“ – Těmito slovy hodnotí lidé v několika posl…