Volfová v ČT varovala před multikulturalismem a vyděsila dalšího hosta

31.05.2014 16:10

Voličská účast u uplynulých eurovoleb byla rekordně nízká, k urnám se dostavila necelá pětina voličů. Podle Jany Volfové, předsedkyně České Suverenity, za to mohou zejména bývalí europoslanci. „Byli natolik neviditelní, že český občan získal dojem, že pro naši zemi nedělají nic a podléhají diktátu velkých zemí,“ uvedla v pořadu Politické spektrum na ČT 24.

Volfová v ČT varovala před multikulturalismem a vyděsila dalšího hosta
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Volfová v redakci Parlamentních Listů

Volfová dodala, že přestože hlavním smyslem pozice europoslance je zabývat se problematikou dané země, bývalí čeští europoslanci dělali přesný opak. „Lidé si pak pochopitelně řekli, že taková politika je nebaví. Je mi to líto, ale respektuju to,“ zhodnotila volební účast.

Stanislav Boloňský ze strany SNK Evropští demokraté naopak z malé volební účasti viní především lhostejnost jako hlavní rys českého voliče i celého národa. Evropské volby si naopak pochvaloval předseda strany LES Martin Bursík.

„Já nevidím důvod kňučet, podle mě to nebylo zlé. Ukázalo se, že Česká republika je velmi výrazně proevropsky orientovaná, s čímž naše strana souhlasí. Vnímáme Evropskou unii jako velkou příležitost a důležitý mírový projekt,“ prohlásil.

Oceňuje i samotné politiky, kteří se do Evropského parlamentu probojovali, a to zejména Jaromíra Štětinu či Luďka Niedermayera, kterých si váží jako vzdělaných a schopných lidí. „Důležité je, že nacionalistické strany, které straší před islámem a dalšími věcmi, neuspěly, že neuspěl Okamura a jemu podobní,“ dodal Bursík spokojeně.

Volfová: Multikulturalismus se nám vymstí

S jeho slovy ale Volfová ostře nesouhlasila. „Ti eurohujeři, kteří se tam dostali, opravdu nemusím. Lidé se nechali otrávit a neuvědomili si, že udělali přesně to, co politici chtějí, ti si tam dosadí své lidi,“ stěžovala si. Od nových eurposlanců tak prý bohužel změnu k lepšímu očekávat nemůže. „Zase budou jen zvedat ruce pro veverky šedivé namísto veverek hnědých, budeme přijímat migranty z třetího světa a podobně. Ale on se nám ten multikulturalismus vymstí na našich dětech a vnučkách,“ varovala.

„Úplně jste mě vyděsila,“ obrátil se na ní Boloňský s úsměvem. Podobně jako Bursík hodnotí výsledky eurovoleb jako příznivé a přijatelné. Zdůraznil, že Evropský parlament potřebuje schopné a zkušené politiky, nikoli „zelenáče“, kteří se tam prý hlásili z mnoha stran.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …