Vráťa se jako kancléř na Hradě snaží, ale... HN se pustily do „pitvání“ Velebovy strany

15.12.2015 8:11

Současný předseda Strany práv občanů Jan Veleba podle Hospodářských novin nemůže být spokojen. Moravské buňky jeho strany se podle všeho chystají spolupracovat s Tomiem Okamurou. Svědčí o tom fakt, že společnou kandidátku v Olomouckém kraji má vést Radim Fiala. Veleba a spolu s ním i poradce prezidenta Zemana Martin Nejedlý by dle HN raději spolupracovali s Markem Černochem z Úsvitu. Spor se prý navíc vede i o Vratislava Mynáře.

Vráťa se jako kancléř na Hradě snaží, ale... HN se pustily do „pitvání“ Velebovy strany
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda SPO Jan Veleba a prezident Miloš Zeman

Ve Straně práv občanů, u jejíhož zrodu stál i prezident Miloš Zeman, se dle informací listu chystají velké změny. Politické uskupení, které absolutně propadlo v předčasných sněmovních volbách 2013, hledá svou další cestu. Ta zřejmě bude obsahovat dva prvky – boj za Zemana a proti uprchlíkům. A s kým? Možná s Tomiem Okamurou ze Svobody a přímé demokracie nebo s Markem Černochem z Úsvitu. A nebo s oběma. V SPO na tom totiž podle Hospodářských novin panuje neshoda.

„Moravské regiony tak činí i přes odpor šéfa SPO Jana Veleby a prezidentova poradce a místopředsedy strany Martina Nejedlého. Ani jeden Okamurovi příliš nedůvěřuje. Naopak raději prosazují koalici s původním hnutím Úsvit, tedy lidmi kolem poslance Marka Černocha, kteří se s Okamurou rozešli ve zlém,“ píše deník.

Spor se ale vede také o kancléře prezidenta republiky Vratislava Mynáře. Proti tomu se prý málokdo odváží vystoupit veřejně, ale SPO cítí, že jim kancléř asi kazí pověst. Předseda SPO v Karlovarském kraji Josef Kvasnička sice uznává Mynářovy zásluhy při vedení volební kampaně za zvolení Miloše Zemana hlavou státu, ale dnes už to samo o sobě nestačí, když se neustále rozebírá fakt, že Mynář nezískal bezpečnostní prověrku.

„Ale dnes často od našich členů a sympatizantů slýchám výtky, jak nám to kazí. A ono se jim těžko vysvětluje, že se Vráťa v roli kancléře snaží. Mám pocit, že ztratil soudnost a neumí se rozhodnout, jestli má z funkce kancléře odejít, aby svou stranu dál nepoškozoval,“ vyjádřil svůj názor Kvasnička.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…