Vrchní soud projedná odvolání Rittiga ve věci jeho sporu s protikorupčním fondem

09.09.2014 5:57

Vrchní soud v Praze projedná dnes odpoledne odvolání lobbisty Ivo Rittiga, který podal žalobu na Nadační fond proti korupci kvůli kauze předražených jízdenek pražského dopravního podniku. Rittig žalobou napadl tiskovou zprávu fondu z prosince 2011 a tvrdí, že informace v ní jsou nepravdivé a mohou jej poškodit v osobních i obchodních vztazích.

Vrchní soud projedná odvolání Rittiga ve věci jeho sporu s protikorupčním fondem
Foto: twitter.com
Popisek: Ivo Rittig

Odvolací soud projedná žalobu, kterou zamítl Městský soud v Praze už před rokem s tím, že fond prokázal pravdivost svých závěrů včetně propojení Rittiga s dopravním podnikem. Fond prý po právu použil ve spojení se slovem „pravděpodobně" tvrzení, že Rittig byl konečným příjemcem 17 haléřů za každý prodaný lístek městské dopravy. Lobbista se pak proti verdiktu odvolal.

Rittig byl v kauze poškozeného pražského dopravního podniku obviněn, a to z praní špinavých peněz ve spojení s organizovanou skupinou působící ve více státech. Spolu s ním čelí obvinění další čtyři lidé: jeho obchodní partner Peter Kmeť, právníci Marek Stubley a David Michal a někdejší jednatel tiskárny Neograph Jan Janků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…