Vydržte, nedejte se! TV Prima zasypána podporou diváků poté, co byla nařčena z ubližování uprchlíkům

30.05.2016 16:56

Zakladatel spolku Svoboda a síla a brněnský zastupitel Viktor Lošťák se rozčílil nad nedávnou zprávou o tom, že vedení TV Prima nařídilo informovat o uprchlících negativně. To je podle něj dokonalá ukázka neomarxistické cenzury, jejímiž strůjci jsou korporace a „tzv. neziskové organizace“, které jsou vlastně jen námi dotované nátlakové skupiny.

Vydržte, nedejte se! TV Prima zasypána podporou diváků poté, co byla nařčena z ubližování uprchlíkům
Foto: bystrcaci.cz
Popisek: Viktor Lošťák

Lošťák na svém blogu na příkladu TV Prima psal o „Krakenovi neomarxistické cenzury“, kterého probudil web Hlídacípes.org svým textem o řízeném zpravodajství. Srovnává uprchlíky s loupežníky, protože i vůči nim jsou pouze negativní reakce.

„Aktivistická skupina Milovníci loupežníků, která se vydává za nezávislý odborný panel expertů, vydá o vašem médiu hodnoticí zprávu,“ píše Lošťák a popisuje, že zpráva je plná kritiky, že televize vyobrazuje loupežníky jen v tom nejhorším světle a všechny jako „jednolitou bandu“. Pak jen reakce proti loupežníkům označí za šíření nenávisti, rozešlou pár rozzlobených dopisů známým osobnostem a cenzura je na světě.

„Michaelu Kocábovi, aby o něm vzletně hovořil, Jiřímu Dienstbierovi, aby na chvíli zapomněl, že je žena, ombudsmance, protože je třetí na seznamu,“ píše Lošťák a zmiňuje i předsedu Strany zelených Matěje Stropnického a brněnského zastupitele Matěje Hollana.

Vznikne lavina, které ještě dopomůžou Echo24, „Respekt (nebo Reflex?)“, A2larm, a najednou haní televizi za její reportáž o loupežnících už úplně všichni. „Vaše televize přestává být prímovní. Reportéři jiných, těch dobrých televizí, se vás začínají ptát. Proč jste tak zlý, tak nenávistný?“ popisuje Lošťák.

„Proč, vy rasisto! Vy xenofobe, vlastně co ti vykám, ty rasistickej bastarde! Síť revolučních buněk už chystá zápalné láhve, fašisto!“ rozčiluje se. Jenže k tomu aktivisté ovlivňují nejen veřejnost, ale i korporace, které pak mohou televizi v mnohém zavařit. Například si přestanou kupovat reklamu nebo budou tlačit na televizi ke změně vysílání.

„Každý, kdo dává vydělat hnusným rasistům, je dvojnásob hnusný rasista. Hněv neomarxistického lidu na tebe dopadne, jestli ihned svou reklamu v prímovní televizi nezrušíš!“ dál vysvětluje Lošťák a dodává, že tento proces se stává cenzurou ve chvíli, kdy jsou „tzv. neziskové organizace“, které tento tlak vytvářejí, placeny z veřejných peněz. „V té chvíli se stát stal cenzorem sdělovacích prostředků. A to je stav dnešního dne.“

Právě tyto neziskovky tím, že jsou podporovány z veřejných peněz, „rozvracejí demokratický politický systém“. Sami si totiž platíme cenzuru.

Ke článku Lošťák přiložil i svůj dopis generálnímu řediteli FTV Prima Marku Singerovi, ve kterém mu vyjadřuje svou plnou podporu a uvádí, že článek na Hlidacípes.org považuje za začátek nátlakové kampaně.

„Nenechte se zastrašit. Nechci vám, na rozdíl od vašich kritiků, ani v nejmenším předepisovat, co máte vysílat. Jsem si však jist, že pokud vytrváte, váš pevný postoj diváci televize Prima ocení,“ popřál Lošťák Singerovi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…