Vyhazov. Pád na dlažbu. Známé moderátorce zrušili v Českém rozhlase pořad. Posluchači se bouří a mluví o cenzuře

12.12.2016 12:27

Jakoby nestačilo, že ředitel Českého rozhlasu Zavoral utrácí stovky tisíc za kampaň Zelené vlny, u níž neznáme výsledek. Přistoupil dokonce ke zrušení renomovaného pořadu Kupředu do minulosti, jehož moderátorkou byla Martina Kociánová. V té souvislosti získaly ParlamentníListy.cz petici, která proti nevratnému kroku protestuje.

Vyhazov. Pád na dlažbu. Známé moderátorce zrušili v Českém rozhlase pořad. Posluchači se bouří a mluví o cenzuře
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

„Tento pořad byl unikátní a nenahraditelný, dostávali v něm prostor vzácní hosté, které jinde není mnoho slyšet a moderátorka zvládala velmi dobře někdy i napjaté situace.  Oceňovali jsme inteligentní dotazy, nenávodné otázky, kterými se paní Kociánová nesnažila hosty dotlačit do některého jí blízkého myšlenkového konstruktu, jak to občas slýcháme u jiných moderátorek pořadů, neskákala hostům neuroticky do řeči," stojí v petici, pod níž je podepsána Dana Bočková. Ta naši redakci rovněž oslovila.

„Od mikrofonu vás zdraví Martina Kociánová, ze zákulisí Ladislav Henek.“ Takto jsme se každé úterý v pořadu Kupředu do minulosti s vámi vítali a 27.12. od nás uslyšíte tento pozdrav naposledy, protože pořad k Novému roku končí. Náš sehraný dvoučlenný tým vám mává s pocitem vděku za to, že jsme se mohli na vlnách ČRo2 setkávat a navzájem se podporovat v hledání jiného pohledu na život a na svět, než je ten „většinový, pohodlný a jasný“. Díky vám za to! Užijte si díly, která nám ještě zbývají a nezapomeňte se mít hezky a něco pro to dělat, protože to za nás nikdo jiný neudělá," stojí na oficiální facebookové profilu pořadu.

„Nyní bude platit ještě více, že pravda začíná tam, kde končí signál České televize a Českého rozhlasu," zní jeden z nejpopulárnějších komentářů právě pod výše uvedeným příspěvkem.

Stanovisko současného ředitele Rozhlasu Zavorala redakce k dispozici nemají. Stejně tak mlčí i vedoucí obsahu Jan Pokorný, který v instituci setrvává už od roku 1984.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…