Vyhráli jsme nad Merkelovou? Zajímavý vývoj schůze EU

07.03.2016 15:12

Balkánská trasa pro nelegální migraci je uzavřena. Z dnešního summitu Evropské unie s Tureckem o tom informoval český premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD). Píše to server Týden.cz.

Vyhráli jsme nad Merkelovou? Zajímavý vývoj schůze EU
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kancléřka Angela Merkelová

Podle Sobotky tak Evropská unie dala za pravdu státům Visegrádské skupiny. Uzavření balkánské trasy totiž má patřit mezi závěry dnešního summitu. Jde tak o protikrok vůči německé kancléřce Angele Merkelové, která uzavírání hranic považuje za nepřijatelné. Mluvčí Merkelové pro agenturu AFP prozatím označila zavření balkánské trasy za spekulaci, píše server Aktuálně.cz. 

Původní text ZDE.

Mezi dalšími závěry dnešního summitu má také figurovat pomoc Řecku se zajištěním ochrany hranice či podpora plánu Evropské komise na obnovu plného fungování schengenského prostoru bez vnitřních hraničních kontrol.

Hned na úvod summitu však došlo ke změnám, neboť turecký premiér Ahmet Davutoglu předložil partnerům nové návrhy, o kterých budou nejprve lídři osmadvacítky diskutovat mezi sebou. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…