Vymahače povodeň neobměkčí. Maximálně prý sníží splátky

11.06.2013 9:42

Lidé postižení povodní musí teď řešit další problém - v týdnu, kdy neměli čas na jiné starosti než velkou vodu, někteří promeškali pravidelné splátky na různé služby. Jejich provozovatelé se teď domáhají zaplacení. A obzvlášť bezohledné jsou prý inkasní agentury, které vymáhají dluhy.

Vymahače povodeň neobměkčí. Maximálně prý sníží splátky
Foto: Jakub Melín
Popisek: Povodně 2013

Banky, mobilní operátoři nebo dodavatelé energií podle Lidových novin v minulém týdnu nedostali od lidí ze zatopených oblastí stovky milionů korun. V případě spořádaných klientů, kteří doposud neměli se splácením problémy, provozovatelé slibují shovívavost a možnost dohody na náhradním řešení.

Hůře jsou na tom ti zatopení, kteří měli problémy již v minulosti a dostali se do spárů inkasních agentur. Ty na momentální finanční tíseň příliš ohledů neberou. Většina z nich nechce o odkladu platby ani slyšet, maximem je dočasné snížení splátek.

Lidové noviny píší o muži z Ústecka, který před půl rokem přestal být schopen splácet spotřebitelský úvěr a dostal se do spárů inkasní agentury. Nyní mu voda vyplavila sklep a část domu a všechny peníze musel dát do opravy. "Minulý týden jsem peníze na splátkový kalednář neposlal, neměl jsem z čeho," přiznává.

„Jsme připraveni na určité období přijmout takovou výši splátek, která vyhovuje zadluženým osobám,“ připouští Krzysztof Rozycki, šéf inkasní agentury Kruk. Agentura MBA Finance rovnou říká, že od dlužníků, kteří nezaplatili, bude požadovat, aby prokázali, že byli skutečně postiženi povodní.

Naproti tomu banky či mobilní operátoři jsou připraveny chystat individuální řešení, zejména v případě, že zákazník doposud splácel bez problémů.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…