Vždycky něco vymyslím, tři roky mě za to kritizují a pak se to přijme, vysvětloval Zeman na náměstí. Pak se vysmál pedofilům v pražském průvodu

20.03.2017 17:14

Hněvotín. To byla další zastávka prezidenta Miloše Zemana v jeho cestě po Olomouckém kraji. Zde se setkal s občany, kterým v diskusi odpovídal na jejich všetečné dotazy.

Vždycky něco vymyslím, tři roky mě za to kritizují a pak se to přijme, vysvětloval Zeman na náměstí. Pak se vysmál pedofilům v pražském průvodu
Foto: Hanka Brožková - KPR
Popisek: Prezident Zeman při debatě se zastupiteli Olomouckého kraje

Úvodem Zeman pochválil Hněvotín za jeho úspěchy. Následovala však i drobná kritika řečená s nadsázkou. „Dvě věci bych vám vyčetl. Jedna z nich je ta, za kterou nemůžete, je to váš název. Nové Veselí například evokuje radost ze života,“ zmínil jméno vesnice, v níž má chalupu, Zeman. „Druhá výtka je zásadnější. Zvolili jsme s panem hejtmanem takový termín návštěvy, aby korespondoval s datem Hněvotínského koštu. Přijdu na zastupitelstvo, nic, přijdu sem, tady je minerálka. Takže pane starosto, máte poslední šanci,“ řekl se smíchem Zeman.

První dotaz směřoval na to, zda prezident chodil do školky. „Ano, chodil. Nikdy jsem tam neplakal. Ale neuměl jsem si zavázat tkaničky, tak jsem chodil domů vždy s rozvázanými tkaničkami,“ řekl prezident.

Když pak moderátor viděl přítomné s červenými kartami, které symbolizují nesouhlas s prezidentem, domníval se, že chtějí položit dotaz. „Nikoli, nevadí,“ zkonstatoval pak. „Zbabělci,“ ozvalo se pak polohlasem z davu. 

Následovalo téma podepisování zákonů, zda je hlava státu před podpisem čte. „Čtu stručný výtah, který mi připraví poradci nebo právní oddělení,“ zmínil. 

„Co mám udělat pro to, abych byl prezidentem?“ zeptal se malý školák. „Až ti bude o 20 let víc, kandiduj na starostu. Za dalších deset let, povede-li se ti to, kandiduj na hejtmana. A když budeš dobrý starosta a dobrý hejtman, tak pak za dalších deset let kandiduj na prezidenta. A pak zemřeš ve funkci přirozenou smrtí,“ řekl.

„Název Czechia jsem vymyslel já,“ přiznal se pak prezident ke zkrácenému jménu Česká republika. „Já vždy něco vymyslím, pak to tři roky někdo kritizuje a pak to najednou vláda přijme jako oficiální zkrácení názvu,“ sdělil a odmítl názor občana ohledně diskriminace Moravy a Slezska v názvu.

Další otázka směřovala k otázce rodiny a sexuálních menšin. „Sexuální orientace jakéhokoliv člověka je čistě jeho věcí. A nemá s ní chodit na veřejnost, stejně jako nechápeme obnažování v parku. Při posledním pochodu Prague Pride pak pochodovali i pedofilové se symbolem medvídka,“ rýpl si Zeman.

Závěrem pak Zeman podepsal pamětní knihu, připevnil stuhu prezidenta na prapor obce a převzal dary od vedení obce. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…