Žádné „Havel forever“, vy kavárenští bolševici. Petr Hájek odkrývá, proč se arogantní elity děsí Zemana či Trumpa

15.04.2016 20:37

Podle bývalého tiskového mluvčího Petra Hájka se válka elit proti veřejnosti stupňuje. Arogance totalitní moci probudila obra, myslí si. Zároveň uvádí, že kavárna vede kampaň pro kandidáta, který není, kuny v kurníku řádí a na západní frontě je neklid. Jeho text přinesl server Protiproud.cz.

Žádné „Havel forever“, vy kavárenští bolševici. Petr Hájek odkrývá, proč se arogantní elity děsí Zemana či Trumpa
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Hájek

Podle Hájka si ten, kdo čte noviny či se dívá na televizi, musí myslet, že jsme světoví. V Praze i za mořem totiž nabírá nejvyšší obrátky kampaň před prezidentskými volbami, myslí si. 

„Bez ohledu na to, že ve Spojených státech proběhnou volby ‚nejmocnějšího muže (i kdyby jím měla být žena) planety‘ již na podzim, zatímco v České republice toho ‚nejbezmocnějšího‘ až počátkem roku 2018. Ostatně to už se naše země bude jmenovat Czechia (pokud se nepodaří zavřít ministra Zaorálka z ČSSD včas do Bohnic), ale to snad naše spojence nezmate,“ poznamenává následně k prezidentským volbám Hájek. A vyjadřuje se i k americké koloně, která projede v létě opětovně Českou republikou. 

Původní text ZDE.

„Kolony amerických armád, které si už z České republiky dělají pod patronací ministra Stropnického průchoďák, by mohly zabloudit a skončit v detenčních táborech jako ‚uprchlíci‘. A kam je potom vyhostit? Do Německa, kde momentálně (jako okupační mocnost) sídlí, nebo do USA – které ovšem v té době (pod Trumpem) už nemusejí být bezpečnou zemí?“ táže se s tím, že právě tyto obrovské problémy řeší intelektuální a umělecké elity.
 
„Nějaké hlouposti jako další hospodářská krize, která již opět zdvořile klepe na dveře, nebo zvedající se vlna odporu proti migrantským guerillám, jež může kdykoli přerůst v občanské nepokoje (politicky korektní výraz pro občanskou válku), se jich netýkají. V jejich světě je vždy blahobyt,“ dodal.
 
„Kavárny“ na obou stranách Atlantiku dle jeho názoru dýchají ve stejném rytmu vzrušení: Bojují o bytí a nebytí. „Pokud by člověk vzal vážně produkci jejich ohroženého metabolismu, dospěl by k překvapivému závěru: Pokud by se stalo, že prezidentský úřad v Praze za dva roky opět převezme Miloš Zeman, mělo by to pro světový mír přinejmenším stejně fatální důsledky, jako když do Bílého domu usedne počátkem toho příštího Donald Trump,“ píše. V Rusku dle jeho názoru bude zvolen prezidentem Vladimir Putin. 

„Umíte si tu hrůzu představit? To už by docela reálně hrozilo, že svět nakonec neutone v tyranii Nového světového řádu či globálního konfliktu, ale poskládá se zpět do klasických zájmových (politických) rozměrů. Nebo dokonce (nedej čert) začne hledat ztracenou pevninu opuštěných tradičních hodnot: Vlastenectví opět bude ctnost a ne fašismus a xenofobie, muž, žena a dítě budou tvořit rodinu, vládnout budou volení a ne ‚neziskovky‘... No prostě hotová kontrarevoluce!“ nadsazuje. 

Hájek následně konstatuje že kavárny musejí závod o život prohrát. Všímá si tak i arogantních činů bruselských elit. 

„Tak dlouho chodili se džbánem příkazů, zákazů a ‚regulací‘ pro mrtvou vodu totalitního vládnutí, až se spícímu obru veřejnosti začala odchlipovat víčka. Migrantská zkáza ho nakonec probudila zcela. Teď se protahuje a nabírá sílu. Fenomén Trump není o ničem jiném. A o tomtéž je i po desítky let nevídaná kampaň médií a ‚kulturní a umělecké fronty‘ (jinak než tímto bolševickým termínem nelze to, co se dnes v Americe děje, nazvat), která má odstranit tuto veřejností (nebo její významnou probuzenou částí) milovanou ‚kunu v kurníku‘,“ myslí si. A dodává, že zdejší kavárna je havlistická. 

„Když umístili na Národní muzeum obří megaboard s tváří svého boha, napsali pod něj své vyznání: Havel forever, na věčné časy, jak říkávali jejich předchůdci, kteří alespoň ještě hovořili česky. Protože bolševik z pražské kavárny nepochopí, že v lidském světě nic netrvá věčně, ale všeho do času. Zatímco tuhle prostou pravdu ‚lid‘ intuitivně zná. Na věčné časy,“ uzavřel Hájek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…