Žádné nevinné babičky na vánočních trzích, ale vojáci, kteří zemřeli při cestě do války. Jakub Janda a Jaromír Štětina komentují pád ruského letadla

25.12.2016 17:23

Uvést na pravou míru smrt Alexandrovců se na svém facebookovém profilu rozhodl Jakub Janda z think-tanku Evropské hodnoty. Komentář k pádu ruského letadla připojil také europoslanec za TOP 09 Jaromír Štětina.

Žádné nevinné babičky na vánočních trzích, ale vojáci, kteří zemřeli při cestě do války. Jakub Janda a Jaromír Štětina komentují pád ruského letadla
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jakub Janda, aktivista z lobbistického spolku Evropské hodnoty

Připustil, že ztráta každého lidského života je tragická. Ale: „V ruském letadle zemřeli převážně představitelé ruských ozbrojených sil na cestě do válečné zóny, ve které má ruská armáda na svědomí masivní a v poslední dekádě bezprecedentní vyvražďování civilistů ve stylu vyvražďování Čečenska. Západní svět, včetně jinak k Moskvě dost tolerantních Francouzů, mluví o válečných zločinech,“ upozornil Janda.

Poukázal na to, že cestující daného letu byli na cestě podpořit toto ruské válečné tažení. „Nebyly to žádné nevinné babičky na vánočních trzích, ale představitelé ruských ozbrojených sil. Včetně ruských novinářů, kteří po stovkách dostávají ruská vojenská (!) vyznamenání za to, že jsou poslušnou součástí kremelské mašinérie,“ uvedl Janda s tím, že to nijak nesnižuje osobní tragédii pro jejich blízké, nebo váhu jejich životů. „Sami se rozhodli sloužit ruské vojenské mašinérii. Při její vojenské operaci zemřeli.

Závěr: Jejich smrt samozřejmě neoslavuji, jen vysvětluji, že zemřeli jako součást ruské vojenské operace v Sýrii,“ dodal Janda.

Na jeho příspěvek reagoval europoslanec Jaromír Štětina: „Alexandrovci jsou vojáci. Letěli do války. Zahynuli. Ve válce vojáci umírají. Byli osudem ušetřeni potupy tance na hrobech mrtvých z Aleppa. Těch mrtvých, které zabili jejich kolegové ve zbrani,“ napsal.

Na slova Jakuba Jandy reagoval také mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček: „S tímhle spolupracují některá ministerstva vedená ČSSD. Toto je placeno z našich daní. A toto je propojeno s #ČUTI ministerstva vnitra,“ uvedl prezidentův mluvčí.

Celý text příspěvku Jakuba Jandy na jeho facebookovém profilu:

Jenom abychom si to ujasnili:

- Ztráta každého lidského života je tragická.

- V ruském letadle zemřeli převážně představitelé ruských ozbrojených sil na cestě do válečné zóny, ve které má ruská armáda na svědomí masivní a v poslední dekádě bezprecedentní vyvražďování civilistů ve stylu vyvražďování Čečenska. Západní svět, včetně jinak k Moskvě dost tolerantních Francouzů, mluví o válečných zločinech.

- Cestující daného letu byli na cestě podpořit toto ruské válečné tažení. Nebyly to žádné nevinné babičky na vánočních trzích, ale představitelé ruských ozbrojených sil. Včetně ruských novinářů, kteří po stovkách dostávají ruská vojenská (!) vyznamenání za to, že jsou poslušnou součástí kremelské mašinérie.

To nijak nesnižuje osobní tragédii pro jejich blízké, nebo váhu jejich životů. Sami se rozhodli sloužit ruské vojenské mašinérii. Při její vojenské operaci zemřeli.

Závěr: Jejich smrt samozřejmě neoslavuji, jen vysvětluji, že zemřeli jako součást ruské vojenské operace v Sýrii.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…