Zadrželi jsme autobus plný Somálců, hlásí Policie České republiky

18.05.2015 20:23

S přibývajícími nelegálními imigranty ze zemí Středního východu a Afriky roste také počet záchytů padělaných dokladů. To odhalují svými kontrolami příslušníci cizinecké policie. Odbor cizinecké policie KŘP Ústeckého kraje zajistil za poslední tři týdny jednatřicet padělaných nebo pozměněných dokladů.

Zadrželi jsme autobus plný Somálců, hlásí Policie České republiky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Před Úřadem vlády se setkali příznivci i odpůrci přijmutí syrských uprchlíků do ČR. Demonstrace se obešla bez vážnějších incidentů

Jeden z největších „úlovků“ se policistům povedl 25. dubna, kdy byla při kontrole autobusu na dálnici D8 odhalena skupinka uprchlíků. „Třináct Somálců, deset mužů a tři ženy, cestovalo přes naše území v mezinárodním linkovém autobuse na trase z Říma do Berlína,“ píše se ve zprávě cizinecké policie. Ti se prokázali třinácti italskými cestovními pasy pro cizince a pěti povoleními k pobytu v Itálii. „Zkušení policisté ale ihned poznali, že jde o padělky,“ sdělila tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje Alena Bartošová a dodala, že migranti byli policisty zajištěni a eskortováni na služebnu cizinecké policie, kde byly provedeny další úkony. „Následně byli předáni do Rakouska, ze kterého do Česka přicestovali,“ píše v tiskovém prohlášení Bartošová.

Somálci, Alžířané, Íránci a Gambijec…

To ale nebylo zdaleka všechno. Jen o dva dny později totiž byli opět při další kontrole na D8 v mezinárodním linkovém autobuse identifikováni další dva Somálci, kteří byli v rámci readmisní dohody opět předáni rakouským orgánům. Poslední dubnový týden pak policie zadržela další dva Alžířany, kteří cestovali autem s padělanými doklady.

Celá zpráva ZDE

Na státní svátek 8. května „slavili“ policisté další „úspěch“ při kontrole dvou občanů Íránu. Ti si doklady údajně sehnali v Turecku, odkud potom odcestovali do Maďarska, ze kterého se chtěli dostat do SRN. „Dvojice byla umístěna do záchytného zařízení a momentálně s nimi probíhá správní řízení o vyhoštění,“ sdělila Bartošová, která připomenula i poslední případ ze dvanáctého května, kdy policie zadržela další tři Somálce a dokonce i jednoho Gambijce. Ti budou pravděpodobně opět předáni rakouským orgánům, řekla na závěr Bartošová, podle které policisté své kontroly ještě zintenzivní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jzd

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…