Zelení se chtějí proti půlmilionové pokutě odvolat

22.08.2014 11:11

Proti půlmilionové pokutě, k jejímuž zaplacení odsoudil Stranu zelených pražský městský soud, se strana odvolá. Informuje o tom server iHNed.cz. Pro zelené by totiž bylo složité peníze na zaplacení finanční sankce najít. 500 tisíc korun například vyberou od svých členů za celý rok.

Zelení se chtějí proti půlmilionové pokutě odvolat
Foto: Daniela Černá
Popisek: Propagační náramky, perníčky a zelený čaj

Strana byla k pokutě odsouzena za použití části písně skupiny Katapult v předvolební kampani v roce 2010. „Zelení patří mezi menší politické strany, takže v případě pravomocnosti rozsudku by pochopitelně byla částka 500 tisíc z našeho rozpočtu, na kterém se podílí zejména naši členové, drobní dárci a podporovatelé, citelná," řekl serveru místopředseda zelených Tomáš Průša.

Podle serveru platí zelení půl milionu například za celoroční pronájem svého sídla, stejnou částku zelení ročně získají z členských příspěvků.

O tom, že se strana odvolá, rozhodlo předsednictvo strany ve čtvrtek večer. „Pochopitelně ale ještě čekáme na písemné vyhotovení rozsudku," dodal místopředseda Průša.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…