Zeman je alkoholik a lhář, vypálil Štětina. A rozpovídal se o zbraních pro Ukrajince

21.11.2014 19:18

Ostrý kritik Ruska a prezidenta Vladimira Putina europoslanec Jaromír Štětina (TOP 09) byl v pátek hostem Interview ČT24. Rozpovídal se o podpásových ranách v politice i o své návštěvě na Ukrajině. Vojáci prý o svou zemi bojují v sandálech a je jim třeba pomoci. Prezident Zeman podle jeho názoru kolaboruje s cizí mocí - s Ruskem - a tím notně poškozuje obraz Česka.

Zeman je alkoholik a lhář, vypálil Štětina. A rozpovídal se o zbraních pro Ukrajince
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaromír Štětina

V úvodu pořadu se ale vyjadřoval ke krizi v europarlamentu. Část europoslanců volá po pádu čerstvě ustaveného předsedy Evropské komice Jeana-Clauda Junckera. Podle Štětiny se ho ale svrhnout nepodaří, protože většina europoslanců stojí za ním, byť bude jistě nutné některé věci vysvětlovat. Zvláště problematiku daňových rájů, jejich ustavení v podstatě pomáhal. „To patří k politice a já už jsem si zvyknul na to, že jisté podpásové rány jsou součástí politiky,“ podotkl europoslanec.

Zemanova největší lež

EU by podle jeho názoru měla udržet jednotu. V jednotě je prý síla, s ní se lze postavit Rusku a Vladimíru Putinovi, který by rád EU rozštěpil. Vůči Ukrajině prý EU zastává lehce farizejskou pozici. Místo slov bychom prý raději měli poslat na Ukrajinu zbraně. „Já nemyslím přímo zbrojení, ale třeba náboje do kalašnikovů,“ naznačil Štětina. „Nemusí se začít od munice, ale od neprůstřelných vest. Ti kluci na Donbasu bojují proti separatistům v sandálech,“ pokračoval.

Bývalý válečný zpravodaj se byl v dnešních místech bojů podívat a podotkl, že lidé vítají ukrajinské vojáky tam, kde se daří separatisty vytlačit. Ruské síly a separatisté navíc nedodržují příměří, což se ukazuje např. na neutuchajících bojích o doněcké letiště.  

„To, co říká náš prezident Zeman o Ukrajině, když především vypouští tu největší lež z těch lží, že jde o občanskou válku, tak se nedivím, že si Ukrajina povolává našeho velvyslance. Náš pan prezident v podstatě kolaboruje s cizí mocností,“ zaznělo ze Štětinových úst. Zeman nás totiž výrazně poškozuje v očích západních partnerů. „Pan prezident je alkoholik a lhář,“ vypálil přímo do kamery. Za to všechno si prý Zeman zaslouží kritiku. Prezident musí vědět, že zašel příliš daleko. A ačkoli je Štětina proti násilí, za jistou formu nesouhlasu považuje i házení vajíček.

Informační válka a situace ve Velké Británii

Spolu s exprezidentem Václavem Klausem Štětina věří, že již jsme ve druhém kole studené války, jen má na rozdíl od Klause za to, že viníkem této situace je Rusko. Problém je v tom, že Západ prohrává v informační válce s Ruskem. To se ukazuje i na sociální síti Facebook, kde můžeme najít řadu lživých zpráv ve prospěch Ruska. Je to prý i tím, že ruská tajná služba věnuje kontrole internetu mnohem víc pozornosti než Západ.

Vyjadřoval se i k situaci ve Velké Británii, kde v poslední době posilují euroskeptici na úkor konzervativců. Štětina přesto věří, že Británie v EU zůstane, neboť si uvědomí, že jí to bude ku prospěchu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Až uvidíte nápis „čerstvé maso“... Toto vám velké obchody neřeknou, odhalil Jandejsek

9:55 Až uvidíte nápis „čerstvé maso“... Toto vám velké obchody neřeknou, odhalil Jandejsek

O Green Dealu i neradostné situaci v českém zemědělství promluvil na setkání Klubu 2019 jeden z nejv…