Zeman podpořil přijetí prchajících syrských křesťanů

09.07.2015 11:50

Uprchlíci z kulturně zcela odlišného prostředí by po přijetí v Česku nebyli ve šťastné situaci, myslí si prezident Miloš Zeman. Na dotaz ČTK to v souvislosti s rozhodnutím vlády přijmout 1500 uprchlíků sdělil prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček. Dodal, že Zeman považuje za kulturně blízké syrské křesťany. O migraci dnes budou ve Sněmovně jednat představitelé sněmovních stran s předsedou vlády Bohuslavem Sobotkou (ČSSD).

Zeman podpořil přijetí prchajících syrských křesťanů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Vláda na nočním jednání udělila ministrovi vnitra Milanu Chovancovi (ČSSD) mandát, aby v Evropské unii jednal o přijetí 1500 uprchlíků. Většina, 1100, by měla přijít z Itálie a Řecka, 400 jich bude přijato z uprchlických táborů například v Jordánsku nebo Kurdistánu.

„Pan prezident zastává i nadále názor, že uprchlíci z kulturně zcela odlišného prostředí by nebyli ve šťastné situaci. Respektuje stanovisko české biskupské konference, která navrhla, aby těmito uprchlíky byli křesťané, mimo jiné syrští, které považuje za kulturně blízké,“ řekl v souvislosti s vládním rozhodnutím Ovčáček.

Sobotka na dnešní večer k jednání předsedy všech koaličních a opozičních stran, potkají se v Poslanecké sněmovně. Premiér je chce informovat o schváleném mandátu pro chovance. Mluvit s nimi chce i o jejich postoji k řešení problému zadluženého Řecka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…