Zeman se na Hradě setká s bývalým rakouským prezidentem Fischerem

20.10.2016 6:09

Prezident Miloš Zeman se dnes setká s bývalým rakouským prezidentem Heinzem Fischerem. Na Pražském hradě ho přijme hodinu před polednem, sdělil mluvčí Zemana Jiří Ovčáček. Půjde podle něj o přátelské setkání.

Zeman se na Hradě setká s bývalým rakouským prezidentem Fischerem
Foto: ReproFoto: webtv.un.org
Popisek: Prezident Miloš Zeman v OSN

O tom, že politiky pojí přátelské vazby, mluvili oba třeba při poslední Fischerově návštěvě Česka. Uskutečnila se letos v dubnu v Lánech. Fischer byl po čínském prezidentu Si Ťin-pchingovi druhým cizím státníkem, se kterým se Zeman setkal v Lánech.

Fischer v prezidentského sídla v Hofburgu odešel na začátku července. Rakousko od té doby na nového prezidenta čeká. Nástupcem byl sice těsně zvolen Alexander Van der Bellen, soud ale volby kvůli pochybením při sčítání zrušil. Opakovat se budou na začátku prosince. Český prezident v mezidobí přijal na Hradě druhého z kandidátů, člena pravicově populistické Svobodné strany Rakouska (FPÖ) Norberta Hofera.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…