Zeman se vysmál bojovnicím za „ženská práva“

12.06.2017 11:37

Prezident republiky Miloš Zeman zahájil dnes návštěvu Jihočeského kraje, kde se na krajském úřadě setkal se členy krajského zastupitelstva i starosty obcí.

Zeman se vysmál bojovnicím za „ženská práva“
Foto: Hanka Brožková - KPR
Popisek: Prezident Miloš Zeman

„V jižních Čechách jsem vždy rád z celé řady důvodů – krásná krajina, hodní lidé. A pak také obdivuhodné vodní dílo Jakuba Krčína, soustava rybníků, jejichž retenční kapacita je mimochodem větší než kapacita Vltavské kaskády,“ řekl úvodem setkání Zeman. Kraj pochválil za míru nezaměstnanosti, naopak zkritizoval životní úroveň a průměrnou mzdu v kraji. 

Ve svém úvodním slově se vyjádřil také k sestavování krajské koalice. „Blíží se volby a zde je Ústavou daná povinnost a právo prezidenta jmenovat premiéra – a do toho mu nemá kdo co mluvit a jmenovat pak i premiérem navrženou vládu. A to je určitá analogie, ať již komunální, tak i krajské koalice,“ podotkl a seznámil přítomné s principy, jimiž se bude na podzim řídit.

„Uznat právo vítěze na sestavování vlády. Protože ten, kdo dostal relativně nejvíce hlasů od občanů, nemá být opomíjen, nemá být obcházen, naopak má být respektováno to, že je vítězem. Druhý princip je jednoduchý: tolerance nebo, řekněme, velkorysost vítěze vůči těm, kdo prohráli,“ dodal. Závěrem úvodního slova pak pozdravil dle svých slov dobrého přítele Jiřího Zimolu a poděkoval mu za ústup, díky němuž se podařilo nelehkou situaci v Jihočeském kraji vyřešit. 

„Zůstává mi záhadou, jak je možné, že zelené šílenství, zelení fanatici tentokrát v Poslanecké sněmovně zvítězili. Pokud má někdo odpověď na tuto otázku, rád si ji poslechnu. Ani historie nemluvila pro zastánce této šumavské divočiny,“ podotkl. „Co je to zájem přírody? Zájem přírody rozhodně není divočina, když tam byl hospodářský les. I nadále budu zastávat svůj názor, nebudu jej otáčet jenom proto, že Poslanecká sněmovna rozhodla jinak,“ řekl.

Řeč byla také o sociálních službách. „Vybral jsem si dva segmenty, péči o ohrožené a týrané dítě; a tím druhým segmentem jsou hospice,“ zmínil a rozhovořil se o platech v sociálních službách. „Jaktože ty frigidní sufražetky, které bojují za práva žen, nezajímají o práva žen v sociálních službách? Těm jde jen o kvóty na kandidátkách nebo v dozorčích radách. Ale aby se podívaly do sociálních ústavů, to je pro jejich vznešenost příliš nízké, a možná i příliš ponižující. Takže někdy ženám nejvíce škodí bojovnice za práva žen. Stejně tak jako životnímu prostředí nejvíce škodí ochránci životního prostředí,“ podotkl.

Závěrem se pak Zeman podepsal do pamětní knihy a převzal z rukou hejtmanky Ivany Stráské (ČSSD) rybářský prut. Hejtmance odevzdal dary z lánské obory, nechyběla ani slivovice. „Krásný den a nevzdávejte boj o Šumavu,“ uzavřel Zeman.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…