Zeman si učurává a prosakuje. Zdrcující lékařský posudek prezidenta

26.06.2017 6:42

Psycholog Bohumil Sláma se na svém blogu na serveru Aktuálně.cz rozepsal velmi kriticky o prezidentu Miloši Zemanovi. Zareagoval i na slova premiéra Bohuslava Sobotky, který se bránil vůči oslovení svině, jež mu Zeman uštědřil a řekl, že se Zemanovi rozpadá osobnost. „Nejen osobnost, ale celá psychika,“ dodal Sláma.

Zeman si učurává a prosakuje. Zdrcující lékařský posudek prezidenta
Foto: ReproFoto: TV Barrandov
Popisek: Prezident Miloš Zeman v pořadu Týden s prezidentem televize Barrandov.

„Miloš Zeman, už když byl ještě v plné kondici, byl anomální, hraniční osobností s mimořádným, zejména verbálním (slovním) intelektem, avšak silně poznamenanou narcismem a egoismem. Nikdy neměl rozvinuté kritické myšlení (nezaměňovat se schopností kritiky);  jednak se v něm nikdy dostatečně nevycvičil, jednak ho silně zkreslovala jeho deformovaná osobnost. Vždy byl demagogem, lhářem a bezcharakterním, amorálním člověkem,“ připomněl úvodem Sláma svá dva roky stará slova.

Jak dodal, čím je člověk starší, zvýrazňují se jeho povahové rysy. „Dobře je to vyjádřeno v pohádkách: kdo byl po většinu svého života převážně dobrým člověkem, stává se hodným dědečkem či laskavou babičkou; kdo byl charakterově problémový, stává se zlým dědkem nebo ježibabou. Je to tím, že jak mu ochabuje šedá kůra, prosakují ‚spodní proudy‘ a podobně jako u inkontinence moči dochází k inkontinenci emoční,“ podotkl Sláma. „A Miloš Zeman si 'učurává' stále častěji a stále víc," dodal.

Anketa

Doporučujete ČSSD, aby podpořila v prezidentských volbách Zemana?

86%
14%
hlasovalo: 7964 lidí

Původní text ZDE

Závěrem pak Sláma poukazuje na rozhovor Miloše Vojěchovského pro časopis Vital, který se zabýval životopisy a zdravotnickými záznamy našich prezidentů. „Zajímalo mě, do jaké míry ovlivnil jejich zdravotní stav, zejména výskyt neuropsychiatrických poruch, osudy našeho státu. Podobné výzkumy vedl britský psychiatr a politik David Owen, který studoval zdravotnické záznamy řady evropských politiků. Němečtí psychiatři po pádu Hitlera požadovali, aby každý příští kandidát na vedoucí funkci byl podroben expertize. To se ale neděje a psychiatrické profily nejvyšších státníků jsou často velmi problematické…“ zmínil Vojěchovský s tím, že Zeman také zřejmě má moriatické nálady. „A projevuje se u něj diabetická porucha zraku – retinopatie… Padá dopředu při chůzi ze schodů, podobně jako padal Castro,“ uzavřel Vojěchovský.

Sláma pak dodal jen jediné – Miloš Zeman se nesmí znovu stát českým prezidentem.

Podobně přísné názory má na Zemana dlouhodobě i český lékař, dědic prvorepublikového politika a vydavatele Martin Jan Stránský. Ten svůj názor na prezidenta vyjádřil již v roce 2015 na ParlamentníchListech.cz v rámci rozhovoru s titulkem ,,Martin Jan Stránský: Zeman je ožrala, lhář a hulvát. Část národa nestojí za nic, chce jen pít a kouřit v hospodě. Přemýšlejme nad identitou. Co znamená být Čechem".

SLEDUJTE VIDEO: Jiří Paroubek pro PL o Miloši Zemanovi, ČSSD, Sobotkovi a prezidentské volbě

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…