Zeman v Hanušovicích: Na celém náměstí jedna červená karta

13.05.2015 19:36

Prezidenta Miloše Zemana vítala v Hanušovicích na Šumpersku jedna červená karta. Muž, který jí dal najevo před dalšími několika stovkami lidí svůj postoj k prezidentovi, nakonec po slovní přestřelce s hlavou státu odešel. Doprovázel jej přitom pískot spoluobčanů. Od zbytku obyvatel obce se Zeman na svém prvním mítinku při své návštěvě Olomouckého kraje dočkal podpory. Při prezidentských volbách dostal v Hanušovicích téměř 77 procent hlasů.

Zeman v Hanušovicích: Na celém náměstí jedna červená karta
Foto: Petr Kupka
Popisek: Miloš Zeman hovoří se zastupiteli Olomouckého kraje

Muž s červenou kartou Zemanovi vzkázal, aby se jako důchodce vrátil na Vysočinu. Bylo by to prý přání jeho a možná i dalších lidí. "Člověk, který neumí diskutovat, by neměl chodit do slušné společnosti," oponoval mu Zeman. "Nechci nikoho urazit, ale jestli je toto slušná společnost, odcházím," uvedl k tomu muž. Od ostatních hanušovických obyvatel se prezident naopak dočkal podpory. Vulgární nadávka vylétla z davu jen v okamžiku, kdy si spletl nedaleké Loštice s Loštinami.     

Do Hanušovic zavítal prezident po téměř 80 letech. Naposledy tam byl 26. srpna 1937 prezident Edvard Beneš. Zeman dorazil na setkání s občany se zpožděním, důvodem prý byla hanušovická Holba, kterou ochutnal v místním pivovarském muzeu. Dostal prý tři vzorky. "Mám hrozně rád pivo. I kdyby tady byla poušť, rostly tady kaktusy a vařili byste tady tak dobré pivo, líbilo by se mi tady stejně," řekl Zeman. V Hanušovicích byl prý naposledy v roce 2009 jako důchodce z Vysočiny. Dnes odtud odjel kromě zásoby piva i se sochou Nevinnost od místního řezbáře.

Prezident bude v Olomouckém kraji do pátku. Zatímco loni na jaře zavítal na Olomoucko, Prostějovsko a Přerovsko, nyní většinu času stráví na Jesenicku a Šumpersku. Ve čtvrtek zamíří do Jeseníku, kde se setká se studenty a občany, a do Zlatých Hor. V pátek svou návštěvu ukončí návštěvou v lázních Velké Losiny a v Šumperku, kde je plánovaná i závěrečná tisková konference. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jzd, čtk

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

16:10 Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – „Outfit soudružky Černochové, jakkoliv nevhodný pro danou chvíli,…