Zveřejnění odměn Nagyové bude v dubnu řešit odvolací soud

08.04.2014 12:29

Pražský městský soud projedná koncem dubna zveřejnění odměn bývalé šéfky kabinetu expremiéra Petra Nečase (ODS) a jeho nynější manželky Jany Nagyové. ČTK to zjistila z justiční webové databáze Infosoud. Obžaloba v této souvislosti viní z neoprávněného nakládání s osobními údaji někdejšího ředitele civilní rozvědky Karla Randáka a někdejší zaměstnankyni Úřadu vlády Lenku Pikorovou.

Zveřejnění odměn Nagyové bude v dubnu řešit odvolací soud
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Nagyová

Obvodní soud je zprostil viny, žalobkyně se však proti tomu na místě odvolala.

Obžaloba tvrdí, že Randák s Pikorovou závažným způsobem zasáhli do soukromí a osobního života Nagyové. Pikorová, která pracovala jako asistentka Nagyové a mimo jiné přebírala její výplatní pásky, dala prý v roce 2011 dvě z těchto pásek členovi správní rady protikorupčního fondu Randákovi za účelem jejich zveřejnění v médiích. Randák údajně dokumenty předal internetovému deníku Insider. Vyplynulo z nich, že současná Nečasova manželka dostávala statisícové odměny. Jen za rok 2011 činily tyto odměny 1,22 milionu korun.

Tehdejší spekulace médií o mileneckém vztahu s Nagyovou ženatý Nečas popíral. Po pádu jeho vlády se ale rozvedl a s Nagyovou se oženil.

Obvodní soud pro Prahu 1 loni v říjnu konstatoval, že skutek popsaný v obžalobě není trestným činem a dokonce ani přestupkem. Odvoláním státní zástupkyně se bude pražský městský soud zabývat ve veřejném zasedání nařízeném na 29. dubna.

Nagyová čelí v současné době obvinění v případu údajného uplácení trojice exposlanců ODS, v kauze údajného zneužití Vojenského zpravodajství ke sledování Nečasovy někdejší ženy Radky a v případu údajného úniku utajovaných skutečností z Bezpečnostní informační služby.

reklama

autor: vam, čtk

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…