Antonín Ticháček: Protest proti mocenské zločinnosti, proti ustavení podvýboru pro zemědělství

28.12.2014 17:05

Nový podvýbor pro zemědělství vznikl v horní parlamentní komoře PSP ČR na návrh senátora Jana Veleby (SPO). Na svém jednání tak rozhodl senátní Výbor pro hospodářství, zemědělství a dopravu (PL, 5.12.2014).

Antonín Ticháček: Protest proti mocenské zločinnosti, proti ustavení podvýboru pro zemědělství
Foto: red
Popisek: MVDr. Antonín Ticháček

„Podvýbor je zřizován s cílem zejména projednávat návrhy zákonů z oblasti zemědělství, lesnictví, potravinářství, myslivosti, rybářství, včelařství a návrhů zákonů z oblasti zemědělského školství,“ uvedla ředitelka hlavní kanceláře SPO Barbora Filípková. Podle Veleby získají v novém podvýboru pro zemědělství Senátu ČR čeští zemědělci silného spojence a zastánce. Podvýbor bude mít za úkol spolupracovat s Ministerstvem zemědělství ČR a ostatními organizacemi zabývajícími se jednotlivými problematikami. Podvýbor pro zemědělství povede bývalý ministr zemědělství Jaroslav Palas. Se zřízením podvýboru pro zemědělství musí ještě vyslovit souhlas plénum Senátu.

Stanovisko občana s celoživotní působností v sektoru food security:

Před dvěma lety se exprezident nevládní instituce garantující vládě odborné poradenství pro agrární sektor jejími Krajskými informačními stanice (KIS) vyjádřil, že soběstačnost Česka v potravinářství je v troskách. Zvůle politiků (PL 26.4.2012). Dle uvedeného tiskového sdělení „zařídil“ tentýž exponent, dnes již senátor, „vznik nového podvýboru pro zemědělství, který vznikl v horní parlamentní komoře na návrh senátora Jana Veleby (SPO). Na svém včerejším jednání o tom rozhodl senátní Výbor pro hospodářství, zemědělství a dopravu“.

Větší políček pravdě, právu a spravedlnosti, vládě nezávislého práva a demokracii si nedovedu představit. Perfidní dinosauři s neskrývaným syndromem hybris se v zastupitelských institucích houfují již celých dvacet pět let a pokračují v tom i za koaliční vlády. Jejich vzájemná personální solidarita neznající mezí, bez ohledu na stav věcí veřejných, na mementa z EU i z NKÚ fackuje stát, vládu, stanoviska a názory laické i odborné veřejnosti. 

Multidisciplinární skupina odborníků je toho názoru, že zachování strategických produkčních národních kapacit českého zemědělství a potravinářství nespočívá v další institucionální byrokratizaci státní správy, ale bude možné jen za cenu zásadních demokratických korekcí výkonně regulativních gescí státu garantujících potravinové právo, potravinovou bezpečnost a suverenitu a konkurenceschopnost země, což další institucionální byrokratizace v režii sobeckých činitelů nemůže nikdy dokázat.

České politické vládní i nevládní establishmenty si vzájemně tolerují již 25 let  byrokratizaci, křížení výkonů státního zdravotního dozoru i dalších působností státu legislativního, metodického, organizačního,strukturálního charakteru. Dělo a děje se tak v důsledku absence jak morální, tak hmotné responzibility, což  přivedlo občanskou společnost ke stavu permanentní frustrace, vyjadřované žel hlavně volební (ne)účastí. Jsme již dlouhodobě svědky  kolapsu českého národohospodářství,  agrárního, potravinářského, rurálního, environmentálního, ale i edukačního sektoru, národohospodářství upadá. Souhlasím bezvýhradně s názorem prof. Bělohradského, že: Demokracie, to je spor svobodné vůle občanů s vůlí technokratů moci“.  Pokračování projevů  demontáže demokracie a politizace státu v ČR je konfliktem jeho správy s občanskou veřejností je stavem, který plně dokládá pokračování ponižujícího vývoje Českocourkova v podmínkách EU.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…