David Slepička: V ČSSD je potřeba okamžité změny a sebereflexe

18.10.2016 17:32

Výzva Místní organizace ČSSD v Týně nad Vltavou Mgr. Bohuslavu Sobotkovi, k vyvození osobní politické zodpovědnosti a okamžité rezignace na post předsedy ČSSD, která byla schválena všemi hlasy na členské schůzi 15. 10. 2016.

David Slepička: V ČSSD je potřeba okamžité změny a sebereflexe
Foto: Foto. Archiv D. Slepičky
Popisek: Radní města Týn nad Vltavou David Slepička (ČSSD)

Získal jsem informaci od člena ČSSD, kterou Vám jako občanovi  předávám. Výsledek voleb zapříčinil, že uvnitř ČSSD míra nespokojenosti s vedením ČSSD odstartovává procesy, které by měly vést ke změně ve vedení strany. Úváhy o změnách uvnitř strany jsou slyšet už delší dobu, týkají se nejen předsedy Bohuslav Sobotky, ale mluví se i o změně na postu generálního, respektive ústředního tajemníka ČSSD Michala Kuciana a místopředsedy Martina Starce. Některé z nich může odvolat Sjezd v březnu 2017, jiné ÚVV. Pro relevantnost zasílám přílohou nejnovější dokumenty.

Místní organizace v Týně nad Vltavou, podle aktuální informace, zaslala rázné stanovisko všem sekretariátům krajských a okresních výborů ČSSD v republice a žádají další své spolustraníky napříč státem o podporu ve smyslu výzvy.

J. Steiger

Text předsedy MO Týn nad Vltavou:

Vážené přítelkyně, vážení přátelé,

zasílám Vám výzvu Místní organizace ČSSD v Týně nad Vltavou Mgr. Bohuslavu Sobotkovi, k vyvození osobní politické zodpovědnosti  a okamžité rezignace na post předsedy ČSSD, která byla schválena všemi hlasy na členské schůzi 15.10.2016.

Jsme přesvědčeni, že je potřeba okamžité změny a sebereflexe, pokud nám není lhostejné další směřování naší strany. Již několik let sledujeme strmý pád. Pokud nepřijde změna a tou jistě není p. Sobotka, obáváme se, že příští rok A. Babiš ovládne zcela volby a sestaví "jednobarevnou" vládu. Pokud tato sebereflexe nepřichází od shora, musí tedy přijít od spoda.

Žádáme všechny, kteří jsou na tom s názorem stejně jako my, podpořte nás. Přidejte se k naší výzvě k okamžité rezignaci předsedy Sobotky. Dále Vás žádáme, zvažte možné kandidáty do vedení ČSSD, víme, že v MO je mnoho slušných a pracovitých lidí, kteří, když dokáží vést kraje, velká města, ale i vesničky, jistě by byli platnými i ve vedení ČSSD.

Na sjezdu v příštím roce nedovolte zvolit totožné vedení, které nás již roky táhne ke dnu.

Prosím, přepošlete co největšímu množství našich MO a členům.

Za MO ČSSD Týn nad Vltavou

David Slepička
předseda

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…