Dopis Kláře Samkové k petici proti její osobě: Už zase kádrují

04.09.2015 16:07

Dopis Aleše Hušáka advokátce Kláře Samkové.

Dopis Kláře Samkové k petici proti její osobě: Už zase kádrují
Foto: Úsvit přímé demokracie
Popisek: Klára Samková

Jde o reakci na pořad Události, komentáře, kam byla k tématu uprchlíků pozvána ona a Michael Kocáb. Reakcí byl mimo jiné již Otevřený dopis Radě ČT, který jsme zveřejňovali ZDE.


Vážená Kláro,

V tom šílenství dnešního a zítřejšího dne a vlastně každého dne, který teď byl, jsem ale stačil zaznamenat, že vznikla petice, kterou Vás chtějí zakázat.

Zcela určitě by mi teď strážci práva, morálky, pořádku a přesnosti vzali slovo, a byl bych napomenut, že tomu tak není, že pouze vznikla petice, která nechce nic nikomu zakazovat, tím méně Vám, přestože se dle této petice chováte jak hysterická žižkovská domovnice z dvacátých let, a určitě nechce nic zakazovat České televizi, té nešťastné mediální Jiskřence, která dává slovo každému pro každý důvod a proč tedy ne Vám.

Ta petice podepsaná jako obvykle podepisovači čehokoli a to tak často, že už zdevalvovali svá jména pouze inflací podpisů stovek petic, a aby to alespoň trochu zapůsobilo, vystrkují dopředu jiná jména než svoje, aby to už nepřipadalo obecenstvu tak úplně divné. Často si říkám, proč vlastně neudělají matrici s podpisy, a  tou matricí vždy petici neorazítkují, aby s tím neměli tolik práce.

Ano, tato petice nepožaduje Váš zákaz, dokonce ani ne zákaz Michala Kocába, i když ale čertovy rohy a ocas jsou z toho cítit až na hony, jak vůně kravína při průjezdu menší vesnicí. Petice se pouze ohrazuje proti tomu, že Česká televize nezve k problematice uprchlíků odborníky, kteří tomu rozumí lépe a lépěji a ne Vy, kterou ovšem nezapomenou podepisovači zkádrovat jak kádrovák Svazu přátel československo sovětského přátelství. A aby to nebylo úplně blbé, tak vezmou trochu přátelským pohlavkem i Michala Kocába, který se k některým podepisovačům hlásí, a označí i jeho za neumětela sociálně migračních jevů s tím, že i tento soudruh by měl příště zvážit svoji účast, když už to alespoň nezařídilo tiskové oddělení ústředního výboru, které mělo do debaty povolat jiné soudruhy a hlavně odborníky.

Už zase kádrují, už zase dělají seznamy nepohodlných a už zase zakazují nebo chtějí zakazovat. Je to stále totéž. Svoboda slova je to, že můžete svobodně říkat to, co oni chtějí slyšet. Nikam jsme se nepohli, a spíše nás z malé vycházky do volné přírody už zase ženou do ohrad, kde z nás chtějí udělat zglajšajtovanou masu nemyslících idiotů.

Už zase mají hovořit odborníci ke svým odborným tématům, horníci k těžbě a dojičky k rekordům v dojení mléka. A pověřené a pomazané hlavy vyzbrojené argumenty z nových VUMLů pak mohou hovořit k vážným celospolečenským otázkám a prověření novináři jim mají klást zkontrolované a prověřené otázky.

Vážená Kláro,

jakkoli si Vás vážím, jako své právní zástupkyně, oba už jsme zjistili, že vedle mnoha souhlasných názorů máme také vzájemně nesouhlasné názory, kde nenajdeme žádný z nás pochopení pro převzetí názoru toho druhého. Ale ani mne, ani Vás nenapadne, abychom to tomu druhému zakazovali. Jistě, budeme o tom asi mlčet, budeme se těmto tématům vyhýbat, abychom se mohli věnovat jiným. A když se do takové debaty dostaneme, pak se holt vyslechneme, zhádáme, ale nebudeme si vzájemně dávat ruce před ústa.

Oni to ale chtějí dělat, chtějí zakazovat, i když to zatím maskují návrhy na účast odborníků. Jak tak pozoruji dnešní dobu, nejsou v tom sami. Na mnoha místech čtu argumenty, že když je něco nad slunce jasné (dle nás), není o tom třeba debatovat.

Už zase volají po hřbitovním tichu  názorů, idejí a skutků. Včera zdůrazňovali, že nesouhlasí s Vašimi názory, ale budou se prát za to, abyste je mohla říkat, a dnes, když je Vašimi názory  ohrožujete, volají po cenzuře. Říká se tomu hezky česky pokrytectví.

Vážená Kláro,

nesepisuji běžně petice, a ani je nepodepisuji, udělal jsem to v životě tolikrát, že by se to dalo spočítat na prstech jedné ruky, a ještě jsem to za to minimálně dvakrát pěkně schytal. Proto píši tento dopis Vám za sebe, protože to cítím být povinován udělat. Aniž bych chtěl s Vámi nebo Michalem Kocábem souhlasit nebo nesouhlasit v otázce uprchlíků a hádat se s Vámi o dopadech uprchlické krize na naše životy a životy lidí v celé Evropě, a na životy těch uprchlíků, přeji si, abyste mohla svobodně k této otázce vystupovat Vy, Michal Kocáb, dopravní specialista nebo babička z Orlických hor.

Jistě ani Vy, ani já nebudeme fušovat do řemesla chirurgovi, protože tomu prostě nerozumíme (pokud máme všech pět pohromadě), ale myslím si, abych se za nikoho neschovával, že tato země patří všem, a proto všichni, kteří zde žijí, mají mít právo mluvit o všech společenských otázkách, a to kdekoli a kdykoli, protože na to prostě mají právo.

A přeji Vám, aby Vás Česká televize zvala, stejně jako Michala Kocába, babičku z Orlických hor, a ptala se jich na jejich názory, a nechala je prokázat jejich moudrost nebo zesměšnit se, jak si to budou svými postoji zasluhovat.

Už jenom proto, že si  Českou televizi tito neodborníci platí.

A přeji ze všech sil České televizi, jakkoli je mi nesympatická, aby Vás mohla zvát a nikdo jí nic nenařizoval.

Vím, že mám na tu věc jiný názor, než Ti, kdo podepsali petici za Váš zákaz nezákaz, i když už jenom sama  myšlenka té petice je prostě neuvěřitelná.  Zaplať pánbůh ale za to, že ji mohli napsat a rozeslat. Zatím si neuvědomují ve svém rozmachu, že pokud by takové doporučení došlo sluchu povolaných a zrealizovalo by se, pak už by to příště udělat nemohli v jiných případech.

Hodně štěstí Kláro a zdravím Vás pozdravem Jana Masaryka, z jeho londýnských promluv – „Furt se de!“¨

Aleš Hušák

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…