Jan Posolda: Zeman a Čína

11.09.2015 19:43

Včera jsem se díval na pořad paní Jílkové“Máte slovo“. Komentovat výroky pana Kocába a pana Laudáta je zbytečné, každý ví, že jsou jednostranně zaujatí proti panu Zemanovi.

Jan Posolda: Zeman a Čína
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Chtěl bych se zmínit o vystoupení mladých účastníků pořadu, jména mě unikli. Neberu jim právo vyjádřit svůj názor, ale silně mě vadí, když se snažili svůj názor vnucovat lidem, kteří v Číně byli nebo lidem starším, kteří něco prožili a mají své životní zkušenosti. Alespoň by mohli sledovat média a tak by věděli, že USA obchodují jak s Čínou, tak s Ruskem a vůbec jim nevadí porušování lidských práv. A

že by se představitel USA přetrhl s kritikou těchto států, co se týče lidských práv. Proč nepřijel do Číny, mohl se na vlastní oči přesvědčit, jak to vlastně je s tím dodržováním lidských práv. Zrovna tak se mohl zúčastnit olympijských her v Soči a podívat se jak to vypadá v Rusku. Neudělal ani jedno. Takže nevidím důvod, proč bychom se měli vzdávat tak velkých trhů pro imanigární dodržování lidských práv.

V každý stát má své problémy s nezaměstnanými i my , zdravotně postiženými i s mladými rodinami s dětmi, tak ať si napřed každý udělá pořádek před vlastním prahem. U nás to s dodržováním lidských práv také není úplně v pořádku. Nepřeji mladým nic zlého, ale až trochu zestárnou a objeví se  vážné zdravotní komplikace, které více-méně neminou nikoho, poznají samy, co to znamená dodržování lidských práv a nedej Bůh, aby potřebovali něco od státu. Hodně štěstím i když mě teď třeba nevěříte.

Jan Posolda, Zlín

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: O bezpečnostních aktivech

15:22 Petr Hampl: O bezpečnostních aktivech

Denní glosy Petra Hampla.