Jan Urbach: Trump ironicky o globálním oteplování

29.12.2017 21:00

Americký prezident Donald Trump reagoval na mrazivé počasí těchto dnů na severovýchodě reagoval slovy: „Snad bychom mohli trochu využít to staré dobré globální oteplování“.

Jan Urbach: Trump ironicky o globálním oteplování
Foto: Facebook D. Trump
Popisek: Donald Trump

Na svém účtu na Twitteru v té souvislosti připomenul, že Spojené státy mají na bpj proti oteplování vydat biliony dolarů. Svým vyjádřením vyvolal prezident bouřlivou odezvu. Ředitel Kalifornské akademie věd Jon Foley napsal: „Věřte nebo nevěřte, ale globální změna klimatu je velmi reálná, byť je momentálně mimo věže D. Trumpa chladno. Ve světě je také stále hlad, ačkoli jste si právě dali Big Mac.“ Proti názoru Trumpa vystoupila i demokratická kongresmanka Pramila Javapalová, která připomenula, že počasí není to samé co klima a dodala, že prezident by měl být schopny to pochopit. Měřené teploty v postižených oblastech dosahují až 25 stupňů pod nulou a pocitové o 5 až 7 stupňů více.

Jan Urbach

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

12:26 Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

Chtěl bych se dožít toho, až naše silnice budou brázdit jen elektrické vozy. Jak říkají pirátští pos…