Jan Ziegler: Fanatičtí islamisté vraždící Židy Rusku nevadí

20.06.2017 15:48

Je to šokující rozhovor ruského velvyslance v Izraeli Alexandra Šejna pro tamní ruskojazyčnou televizi Kanal 9. U nás o něm informoval web Neviditelný pes. Vrazi Židů prý nejsou teroristé.

Jan Ziegler: Fanatičtí islamisté vraždící Židy Rusku nevadí
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

I když na tom rozhovoru by nás nemělo nic překvapit. Rusové ještě kdysi v éře Sovětského svazu podporovali a podněcovali arabské teroristy proti Židovskému státu. A v současné době Rusko stále hlasuje v různých mezinárodních institucích proti Izraeli, naposledy mu v UNESCO upřelo právo na jeho hlavní město Jeruzalém. Takže ho těžko lze považovat za jeho přítele.

Ovšem Šejnova slova zarazila. Tak prý Rusko nepovažuje Hamas a Hizballáh za teroristické organizace, ale pouze za radikální. Prý by bylo chybou je klást na úroveň s islámským státem. Tak to je zlé, hodně zlé. Dobře, uznávám, že islámský stát je více fanatický, než ony dvě další zločinecké bandy, ale představuje stejné nebezpečí.article_photo

V tom rozhovoru to řekl redaktor dobře. Hamas opakovaně vystřeloval rakety na izraelskými civilisty obydlená území, tak co už více může být příkladem terorismu? Pan velvyslanec odpověděl: „Útok odsuzujeme, ale za teroristy je nepovažujeme.“ Já bych jenom dodal, že Hamas i Hizballáh neuznávají právo Izraele na existenci a vraždí jeho obyvatele. Mimořádně odporný zločin provedl člen Hizballáhu, který už dříve vyvraždil židovskou rodinu včetně čtyřleté dívenky, kterou umlátil kladivem. V březnu 2002 provedli islamističtí fanatici tzv. pesachový masakr v Park hotelu v Netanji, kde se odpálil sebevražedný atentátník na pesachovém sedaru (hostině) a zabil přitom přes třicet lidí. Ale podle Ruska to nejsou teroristé.

Myslím si, že další vysvětlování zbytečné, zkrátka a dobře Hamas a Hizballáh jsou teroristické a zločinecké islamistické bandy, ruské demagogii navzdory.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…