Jan Ziegler: Hejtman Hašek platí milenku ze státního a lid to nesmí vědět?

14.10.2013 14:25

Jihomoravský hejtman a druhý muž sociální demokracie Michal Hašek má problém, nechodí na hlasování Poslanecké sněmovny (to je statisticky doložená pravda) a své milence podle jednoho billboardu rozdává statisícové odměny z peněz krajského úřadu, tedy nás všech.

Jan Ziegler: Hejtman Hašek platí milenku ze státního a lid to nesmí vědět?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek

On však tato tvrzení nijak nevyvrátil, ale místo toho se zachoval jako ruský gubernátor a nechal je z moci úřední zakázat.

To bylo zbabělé a hloupé zároveň. Michal Hašek, kterého jsem kdysi měl svým způsobem rád, říkal jsem si, sice socialista, ale antikomunista, protože jako jediný hejtman nepustil komunisty do krajské rady, těžce zklamal. Nediskutovat o problému a místo toho vyhrožovat silou, ve stylu já jsem hejtman, kdo je víc, je nedemokratické a posouvá nás to z civilizovaného Západu na divoký Východ.

To nám ČSSD zavádí nové způsoby, že když si někdo dovolí kritizovat jejich šéfy, tak se dočká úředního zákazu. Mám se bát toho, že její kritici budou končit ve vězení. To, že si někdo platí partnerku ze státních peněz, je nehorázně. Právem to bylo vytknuto premiéru Petru Nečasovi, který v tomhle ohledu udělal obrovskou chybu. Jenomže není možné měřit stejný problém dvojím metrem! Hašek by jasně nám všem měl říct, jaký je jeho vztah k jisté úřednici jihomoravského krajského úřadu a jestli je pravda, že ona dotyčná bere na rozdíl od ostatních statisícové odměny? Tamní dobře informovaní úředníci tvrdí mezi čtyřma očima, že tak tomu skutečně je. V tom případě by se pan hejtman měl poroučet!

Zároveň ovšem kromě nadutosti, dokázal Hašek, že kromě strachu o korýtko má blízko k hlouposti. Kdyby ten billboard jednoduše přehlížel, tak si toho všimne daleko méně lidí, než když jej Krajský úřad Vysočina (kde je u moci rovněž hejtman z ČSSD) nechal zakázat. Takhle mu může politická konkurence poděkovat, že ji přihrál pěknou předvolební aféru.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

12:16 Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

Jsme svědky brutální války, kterou vede agresivní Putinovo Rusko proti Ukrajině. Tuto agresi odsoudi…