Jan Ziegler: Jančura byl lepší než Rus a za to ho potrestali

25.09.2015 16:47

Soudy by obecně neměly řešit konkurenční boj zvláště ne v dopravě. Já jsem rád, že český podnikatel Radim Jančura to natřel Rusovi Alexeji Litvinovi a jeho žluté autobusy na trase Praha – Brno zvítězily.

Jan Ziegler: Jančura byl lepší než Rus a za to ho potrestali
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

Nejvyšší správní soud potvrdil pětimilionovou pokutu firmě Student Agency za údajně nekalý konkurenční boj. Já být na místě Radima Jančury, tak podám proti tomuto verdiktu stížnost k Ústavnímu soudu, protože bych byl přesvědčen o svém vítězství.

Mezi společnostmi Student Agency a Asianou, kterou vlastní Litvin, se táhne dlouholetý spor o provozování dálniční autobusové linky Praha – Brno. Asiana na ní jezdit přestala, a její ruský vlastník nyní žaluje Student Agency za nekalou soutěž a chce po něm 16 milionů korun jako náhradu za ušlý zisk. Já jako český vlastenec jsem rád, že český podnikatel zvítězil nad svým ruským protějškem. K pokutě a náhradě nevidím důvod, byl to normální konkurenční boj, ve kterém k radosti většiny lidí, kteří jezdí mezi Prahou a Brnem, lepší vyhrál. Já dlouho nevěděl, co to Asiana vůbec je, až mně kamarád Petr z Brna řekl, že jednou s nimi jel, ale bylo to poprvé a naposledy, pak už jezdil jedině se žlutými. Tento spor přece nemůže Asiana vyhrát, protože soud nesmí trestat někoho za to, že je lepší. Mně se obecně nelíbí taktika, že když v nějaké soutěži neuspěji, budu se soudit. Nechápu také, jak Litvin vůbec k této sumě přišel. Na základě čeho ji spočítal?

Ať je pan Jančura, jaký je, tak v autobusové dopravě u nás zavedl špičkové služby, které tady do jeho příchodu nebyly, a proto jsou jeho žluté autobusy u lidí mimořádně oblíbené. A to samé platí i o jeho vlacích RegioJet. Až osmdesát procent lidí, kteří cestují vlakem mezi Prahou a Ostravou, hodnotí jako nejlepší ve zdejší konkurenci právě ty žluté Jančurovy.

Jak to řekl už zmíněný můj kamarád Petr: „Víš, Honzo, Putinovy řiťolezce nepřesvědčíš, oni budou hájit Rusy proti vlastním Čechům za každou cenu, jsou to obyčejní kolaboranti a vlastizrádci.“

Já také jezdím často žlutými autobusy a ode dneška jimi budu jezdit ještě víc. Vyjádřím takto podporu Student Agency v jejich boji s Asianou. A vyzývám i Vás všechny, podporujme kvalitní domácí české společnosti. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…