Jan Ziegler: Nelze všechny kritiky imigrace považovat za pravicové extrémisty

16.02.2016 7:33

Zajímavý je rozhovor s europoslancem Tomášem Zdechovským v Hradeckém deníku. Mimo jiné odmítá uprchlické kvóty a kritizuje nedostatečnou ochranu hranic zemí Evropské unie před uprchlíky, tedy hlavně ze strany Řecka a Itálie.

Jan Ziegler: Nelze všechny kritiky imigrace považovat za pravicové extrémisty
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

Není možné nutit lidi, aby šli do nějaké země, kam nechtějí, logicky zdůvodnil nesmyslnost uprchlických kvót europoslanec Tomáš Zdechovský. Ono z hlediska mezinárodního práva by měl politický uprchlík požádat o azyl v nejbližší bezpečné zemi a nikoliv si vymýšlet a vyrážet na túry po Evropě.

S panem europoslancem souhlasím v tom, že také nechci islámskou Evropu, protože světadíl, ve kterém žijeme, má křesťanské a židovské kořeny a islám je v něm cizím prvkem. A je tedy legitimním právem Evropanů bránit svoje hodnoty před cizí nesnášenlivou ideologií.

I proto je nutné rozlišovat mezi legitimní kritikou přistěhovalectví a xenofobií, tedy nenávisti vůči lidem z jiných národů, jiné rasy, náboženského vyznání atd. Někteří pseudohumanisté chtějí, abychom my byli tolerantní vůči uprchlíkům, ale vůbec jim nevadí, že tito často ekonomičtí migranti nejsou snášenliví vůči naší kultuře ani trochu.

Na druhé straně je třeba dát pozor na to, že oprávněnou kritiku problematiky přistěhovalectví zneužívají i skuteční náckové, mezi které patří například Adam B. Bartoš a jeho strana Národní demokracie, což je zločinný antisemitský spolek hlásající antižidovskou nenávist. Je dobře, že slušní kritici islamistů se od takových lidí distancují.     

Je třeba rovněž se mít na pozoru před komunisty, kteří se stavějí na pozice antiislamistů. Jejich ideologie je totiž stejně nesnášenlivá jako ta radikálně muslimská. Z dějin víme, že rudá svoloč má na svědomí minimálně sto milionů zavražděných a stejně jako muslimští extrémisté se i komunisté vyznačují fanatickou nenávistí vůči jinak smýšlejícím lidem.   

http://hradecky.denik.cz/z-regionu/tomas-zdechovsky-ochrana-hranic-eu-je-nedostatecna-20160213.html

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: 20 let členství ČR v EU - pozitiva se hledají těžko

12:17 Ivo Strejček: 20 let členství ČR v EU - pozitiva se hledají těžko

Dvacet let od vstupu České republiky do Evropské unie je významným výročím v historii naší země a za…