Jan Ziegler: Rozdělování uprchlíků Bruselem? Tato příšernost nesmí projít

10.04.2016 10:22

Evropská komise chce revoluční změnu, proti vůli jednotlivých států by jim chtěl přidělovat uprchlíky. Podle europoslance Tomáše Zdechovského však tento nesmysl však nemá šanci na přijetí.

Jan Ziegler: Rozdělování uprchlíků Bruselem? Tato příšernost nesmí projít
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

Je to nehorázný útok proti zdravému rozumu, nutit lidi jít tam, kam nechtějí. A připadá mně to jako schválnost od někoho, kdo opravdu ten Brusel nesnáší a chce Evropskou unii rozbít. Protože tímhle návrhem, který hrubě narušuje suverenitu členských zemí, by si EU proti sobě poštvala i ty zbývající příznivce, co má. Šance je v tom, že má být dán k diskusi jednotlivým státům a Evropskému parlamentu. „Já jsem jednoznačně proti, tento nesmysl nemůže projít, už proto, že je nelidský a nutí lidi jít tam, kam nechtějí. Je to násilné vynucování místa jejich pobytu. Imigrační krize se musí řešit tak, že Řecko si bude plnit své povinnosti vyplývající z členství v Schengenu a nepouštět dál ty, co nemají doklady a takové lidi společně s ekonomickými imigranty vracet. Já sám udělám všechno proto, aby tento hloupý návrh neprošel,“ zdůraznil Zdechovský.

Myslím si, že ideálním řešením by bylo, kdyby se Řecko poučilo z úspěšných španělských zkušeností a nevpouštělo nelegální migranty na své území. Španělsko nepotřebovalo EU k tomu, aby jim pomohla s nelegálními přistěhovalci a poradilo si samo. Tak proč to nejde v Řecku? Přitom stačí jediné, donutit tento stát, aby začal dodržovat pravidla a pokud ne, tak musí být ze Schengenu, třeba jen dočasně pokud se nepolepší, vyloučen.

Za rozumné považuji, kdyby ostatní členové EU pomohli Řecku a Itálii zvládat nápor uprchlíků. Například vysláním policistů k ostraze hranic a imigračních úředníků, kteří by okamžitě řešili žádosti běženců o azyl a ihned vyhošťovali ekonomické migranty a podezřelé osoby. Avšak sociální inženýrství s násilným rozdělováním lidí musíme odmítnout.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…