Jan Ziegler: Tady končí legrace, těžkooděnci musí Kliniku vyklidit i silou

10.11.2016 20:36

Kdo seje vítr, sklízí bouři. Doufám, že účinnost tohoto přísloví už brzy pocítí osazenstvo tzv. Kliniky v Praze na Žižkově, které jí nezákonně okupuje a odmítá vydat právoplatnému majiteli – SŽDC.

Jan Ziegler: Tady končí legrace, těžkooděnci musí Kliniku vyklidit i silou
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

To je velká drzost! Správa železniční dopravní cesty získala budovu tzv. sociálního centra Kliniky v souladu se zákonem a jako vlastník ji hodlá využívat. Nějaká samozvaná mluvčí party, která protiprávně přebývá v tomto domě, Jana Bednářová prohlásila, že oni odtud nepůjdou, protože si myslí, že to jejich centrum je užitečnější než kanceláře.

Jeden z diskutujících pod článkem v iDNESu celkem trefně poznamenal, že to je logika na úrovni jeho desetileté dcery, která řekne, že pro ni je lepší hrát si než dělat úkol z matematiky. Ale on ji samozřejmě velice rychle srovná. Já jen doufám, že státní moc už také brzy srovná ty pomatence, pro které evidentně neplatí zákony.

To je stejná situace, jako kdyby mně kamarád požádal, abych se mu staral o jeho byt a já mu tam proti jeho vůli nastěhoval bezdomovce a zdůvodnil to slovy: „Víš, Jirko, oni chudáci nemají kde bydlet a tak jsem si řekl, že takhle to bude užitečnější, než aby ten tvůj kvartýr zůstal prázdný.“

No něco takového je nemyslitelné. Jedná se o hrubé porušení vlastnického práva, a jestliže nezvaní nájemci nevyklidí budovu dobrovolně, musí nastoupit policie včetně těžkooděnců a nastolit pořádek. Pokud chceme být právním státem, nemůžeme něco takového tolerovat. Nehledě na to, že lidé v okolí si stěžují, že je tam nepořádek, pálí se matrace a scházejí se všelijaké pochybné existence.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…