Jan Ziegler: Za špatné potraviny mohou ti, co je kupují

10.08.2015 18:59

Přečetl jsem si článek v dnešní jihočeské regionální příloze MF DNES o nízkých výkupních cenách mléka. Sympatičtí jsou mně farmáři, kteří si s touto neblahou situací poradili a založili vlastní mlékárny. Těm pomáhejme.

Jan Ziegler: Za špatné potraviny mohou ti, co je kupují
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

V článku píše redaktor Martin Beneš o farmě rodiny Fidlerů ve Škarezu na Prachaticku, která chová 50 krav na mléko. Když se nedohodla s klatovskou mlékárnou, založila si vlastní a nyní vyrábí dvacet druhů mléčných výrobků, jogurtů, sýrů atd. Poctivě, bez chemie, srdcem. Já dodám, že nejsou sami, znám další dvě takové malé rodinné mlékárny na jihu Čech, rodiny Cibochů ve Vrcovicích na Písecku a pana Hošny v šumavských Volarech. Všem se chvála Bohu daří a produkují poctivé zboží, které se dá koupit i v kamenných prodejnách, patřící například do sítí Coop, Terna nebo Našeho gruntu.

Není nic jednoduššího než těmto lidem produkující špičkové kvalitní potraviny pomoci. Je třeba začít nakupovat jejich výrobky. Vyžadovat je v prodejnách a odmítat ty špatné. Je jenom na zákaznících, jaké zboží si vyberou. Když někdo kupuje jogurty za úžasné akční ceny, tak je jasné, jaká může být jejich kvalita. A když pak navíc nadává na jejich mizernou kvalitu, tak je velmi mírně řečeno schizofrenní. Právě takoví lidé jsou však hlavními viníky toho, že na trhu jsou takové aušusy. Kdyby je lidé ignorovali, nebudou v prodeji!

Proto podpořme kvalitní domácí produkci a odvážné farmáře, kteří se nebáli a začali dodávat na trh vynikající mléčné výrobky, stokrát kvalitnější než tady byly za komunistů. Kvalitní potraviny u nás jsou, ale aby jich bylo co nejvíc, musí je lidé kupovat. Pokud to nedělají, nemají právo si stěžovat.

Já osobně takové sympatické zemědělce podporuji, jak nejvíc mohu a moc si potom pochutnám.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…