Jiří Vyvadil: Schwarzenbergu a Bursíku, jak je to s lidskými právy v USA?

11.12.2014 17:25

Nemám rád tajné služby na celé světě. Nevím, co dělají ty naše. Ale jsem si alespoň na základě zákonů, na kterých jsem se kdysi spolupodílel, jistý, že absolutně nemohou dělat ona zvěrstva, jako CIA v USA. Mohou sbírat informace bez jakýchkoliv prostředků dokonce neutrální podoby vyšetřování.

Jiří Vyvadil: Schwarzenbergu a Bursíku, jak je to s lidskými právy v USA?
Foto: Archiv JV
Popisek: Advokát Jiří Vyvadil

Netrápí mě. Vím, že nikoho nesmí mučit, vraždit a krutě  vyslýchat.

V USA mouhou pracovníci CIA se svolením svých nadřízených toto všechno činit a je to jejich úkol.

Pro mě je takřka neslýchané, jak může naše vláda pokládat USA za demokratický stát. Jak to, že si Zaorálek nepovolal naondulovaného Sharpinga k podání vysvětlení, jak to že kruté metody, prakticky totožné s metodami dřívějšího gestapa,  KGB, STASI či STB mohou být vůbec připuštěny k diskuzi.

USA, která zahajuje jednu válku za druhou v libovolné zemi světa, v zásadě vždy v rozporu s mezinárodním právem a také vždy bez i věcného legitimního důvodu a která systematicky mučí své zajatce, si dovoluje  kritiku ohledně jiných zemí světa.

Nejde ale o slova. Jak to, že všechny civilizované státy světa okamžitě nepřeruší s USA diplomatické vztahy?

Až příště jakýkoliv americký prezident prohlásí cosi o vůdčí roli USA v boji za demokracii a svobodu A LIDSKÁ PRÁVA  budu mít jedinou reakci: DRŽTE HUBU!!!
Nejsem stoupencem bipolárního vidění u nás.

Neznám ovšem hrubšího porušení lidských práv, tj práva na spravedlivý proces a práva na zákaz mučení, než se systematicky dějí v USA.

Přidáme- li k tomu masivní narušování práva na soukromí ze strany amerických institucí, jak je přesně popsal Snowden a které dopadají možná na stalimilóny, možná miliardy lidí na celém světě a jistě idesítek tisíc u nás, pak co je to za zemi. Měla by dávno být vyloučena z demokratického společnství.

A nebo je horší varianta, že toto její chování je jejich pojetím liberální demokracie.

Pak souhlasím s Orbánem, že takovou liberální demokracii nechci

Přidáme- li k tomu, že dnešní USA jsou hluboce rasově rozdělenou zemí navíc zemí a rasové bouře narůstají den za dnem....

Přidáme-li k tomu, že je v US snad nejvíce na světě porušováno nejdůležitější právo , právo na rovnost, neboť čím dál tím užší  koncentruje většinu národního bohatství ve svých rukou,  neznám zemi alespoň v rámci tolik vzývaného auroatlantického  společenství, která tak hrubě, tak arogantně a tak systematicky porušuje lidská práva.

On ten Marx měl pravdu, když říkal, že právo je rovné měřítko na nerovné lidi.

Rovnost, pane Schwarzenbergu a Bursíku je dnes nejvýznamnější právo. Svoboda pro nerovného člověka, žijícího na dně je k ničemu. Teprve rovnost v přijatelném sociální postavení a z toho pramenící rovnost žít důstojně z něj dělá lidskou osobnost.

Jak říkám, nejsem stoupence bipolárního vidění.

Kdybych slyšel upřímný a rozhodný odpor Schwarzenbera a spol. proti těmto zločinům proti lidskosti, kdybych slyšel jejich apel, že by se k tomu měla sejít Poslanecká sněmovna..., jistě bych byl ochoten svůj veskrze negativní názor na ně poopravit.

Toho ale nejsou schopni : Lidská práva se pro ně stala hadrem, kterým mávají jen tehdy, když se týká země, kterou nenávidí : Rusko, Čínu, Kubu a spol.
V USA je podle nich mučení vězňů příkladem hlubokého a moderního pochopení lidských práv, odposlouchávání stamiliónů bojem demokratického světa proti zákeřným ruským a ostatním teroristům. Mnohaleté věznění bez soudu v nelidských podmínkách humánní prostředek k izolaci zatvrzelých nepřátel demokracie a svobody.

Karle Schwarzenbergu a Martine Bursíku : Jestliže nyní ostře neodsoudíte jako celý civilizovaný svět tato zvěrstva, zvěrstva, která kdyby je uskutečnili naši členové BIS, dopusitli by se zvlášť závažného zločinu úmyslného ublížení na zdraví, navíc přirozeně porušení mezinárodních úmluv o mučení, jste nehodní parchanti, kteří už nikdy nemají právo jakkoliv mluvit k lidským právům.

Tak čekáme.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …