Jiří Vyvadil: Zase – a nemám z toho radost – nemohu s Milošem Zemanem v tom podstatném souhlasit

02.08.2015 13:48

Miloš Zeman mi udělal radost v tom, že v dnešním jeho vystoupení nezazněly žádné bonmoty typu, že by se sám ozbrojil a šel na uprchlíky. Plně souhlasím s ním, že spojenec Havla a Sobotky, gauner Bakala je odpudivý v tom, pokud připravuje pronájem ukradených bytů OKD, aby vydělal na mase uprchlíků. Bohužel, to je vše.

Jiří Vyvadil: Zase – a nemám z toho radost – nemohu s Milošem Zemanem v tom podstatném souhlasit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

Sama o sobě Zemanova věta k uprchlíkům: „My jsme vás nezvali, vraťte se, odkud jste přišli“ by byla skvělá, ale za zcela jiných okolností. Tehdy, kdyby šlo u uprchlíky, kteří se u nás chtějí usadit.

To nejnebezpečnější, co šíří Konvičkové,  Okamurové, Bartošové či Hamplové, je to, že vzniká dojem, jako by ti migranti, ať už jsou někde zalezlí v příkopech před hranicemi s Německem, či v Bělé pod Bezdězem, měli za cílovou zemi Českou republiku.

Opak je pravda. A je to třeba stále opakovat. To nejhorší, co děláme, že je zde zadržujeme nesmyslně a absurdně v našich zadržovacích zařízeních, ačkoliv oni v nás logicky vidí (tak jako jinde a mnohem masivněji eurotunel mezi Francií a Británií) nenávistnou překážku pro cestu k vysněné zemi, kterou je Německo, případně severní státy.

V Česku nechce zůstat ani jeden uprchlík!

Jsme pro ně nezajímavá a zřejmě i zcela neznámá země, s chudinským sociálním zabezpečením, bez jakékoliv možnosti pro jejich uplatnění, bez toho, že by zde měli jakékoliv zázemí.

Nenávidí naše policisty ne proto, že by se zde chtěli skrýt, ale proto, že jim policisté brání odchodu tam, kam chtějí.

Je proto zcela absurdní, že věnujeme tolik prostředků na to, abychom zadržovalI ty, kteří zde rozhodně ani na minutu zůstat nechtějí. Nebezpečně mezi uprchlíky vytváříme agresi a docela možně náběh na teror.

Naši politici musí vnímat věci v realitě.

Nemůžeme přece u nás zadržovat do budoucna desetitisíce uprchlíků, jen proto, že je Německo odmítá přijmout.

Netahejme proboha za Německo kaštany z ohně. Co si nadrobilo v minulých desetiletích nedomyšlenou přistěhovaleckou politikou, musí si přece slízat. To nesmí být náš problém.

Budu se těšit na to, že v příštím pořadu se pan prezident zaměří i na tuto otázku.

Schengen je přece mrtvý.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…