Josef Provazník: Další aktivistický počin České televize, který stál za "všechny peníze"

04.12.2015 8:53

V středu pozdě večer jsem se radoval při sledování aktivistického časosběrného dokumentu Plán (2009-2014), který vysílala Česká televize. Točilo se to všechno kolem zlořádných politiků a developerů, kteří nám chtějí vzít naši matičku Prahu.

Josef Provazník: Další aktivistický počin České televize, který stál za "všechny peníze"
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká televize, ilustrační foto

V záběrech se střídali HateFree aktivisté a "kmotři" typu Béma či exstarosty Prahy 11 Mlejnského. Líbil se mi také právník a ekolog Kužvart, který tepal "žlučovitý" kapitalismus a tvrdil, že nebere od developerů úplatky, protože peníze zotročují. Za svými zády měl fotky Che Guevary a Engelse. Pak si před kamerou s neskrývanou chutí pustil Internacionálu.

Všichni ti aktivisté na demonstracích proti ODS a ČSSD byli strašně zhnuseni vládnoucím establišmentem. Pražští úřednící prý vůbec netuší, jak to funguje ve světě. Všichni ti umělcí mají tolik super bezva nápadů na performance a chtěli by Prahu změnit v krásný místo k žití, ale achich...ti zkorumpovaní a hloupí úředníci. Pak tam byl samozřejmě Babišův Randák, který se chlubil před kamerou "chobotnicí". Byla to taková změť několika stovek čár, jenž prý ukazovaly propojení mezi kmotry.

Celým dokumentem se neustále linula jediná myšlenka: Všichni politici jsou kmotři a celá Česká republika je jedna hluboká a smrdutá zkorumpované žumpa. Nesměla chybět ani neomarxistka ze Strany zelených Petra Kolínská, jenž si s vážnou tváří stěžovala na ty všechny nevýhodné smlouvy Magistrátu za Béma. Odhodlaní demonstranti na dalších záběrech protestovali  proti koalici ODS-ČSSD. Filozof Petříček se svým účesem "vodník Česílko" se na pódiu za všechny politiky ctnostně styděl. Asi tak tím nevědomky před pěti-šesti lety zahájil dnes tolik módní vlnu stydění se za druhé.

Neměl jsem daleko k slzám, když jsem si uvědomil, v jakém pekle jsme to ještě před nedávnem žili. Chudák (čestný, pracovitý, ctnostný....) obyčejný člověk dříve stál bezmocný před úřednickou a politickou hydrou. Potom se má tvář náhle rozjasnila, když jsem se vrátil zpět do reality a uvědomil jsem si, že časy strádání, nespravedlnosti a korupce jsou dávno pryč. Dnes Praze vládne Krnda a celé České republice Babiš. V matičce stověžaté také máme super poctivé a erudované Piráty, v Brně zase Žít Brno. Žijeme si prostě jako v ráji a všechno zlo zmizelo. Nepoctivým a mamonářským developerům, úředníkům a politikům jsme zakroutili krkem. Třikrát huráááá, ať žije revoluce!!!

Vyšlo na eportal.parlamentnilisty.cz, publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 352. díl. Schmeedovy paměti

18:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 352. díl. Schmeedovy paměti

Čtenářský zážitek Petra Žantovského z pamětí Woodyho Allena.