K petici proti povinným imigračním kvótám se připojily Naštvané matky

18.05.2015 8:37

Sdružení Islám v České republice nechceme zahájilo sběr podpisů pod peticí odmítající povinně přidělené imigrační kvóty pro jednotlivé členské státy EU. Během jediného dne jen v Českých Budějovicích se k petici připojilo 500 občanů, kteří odmítají diktát byrokratů z Bruselu.

K petici proti povinným imigračním kvótám se připojily Naštvané matky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petice, ilustrační foto

„Neodmítáme solidaritu s trpícími, ale vláda naší země se musí starat především o bezpečnost svých občanů. Zkušenost západní Evropy ukazuje, že imigrace z islámských zemí s sebou přináší zvýšenou kriminalitu, vznik ghett, gangsterství a postupný rozklad společnosti,“ uvedl doc. Mgr. Martin Konvička, Ph.D.

K petici se rovněž připojilo sdružení Naštvané matky. „Se znepokojením sledujeme velké ústupky muslimským organizacím v celé Evropě. Tato tolerance ale přináší omezování našich vlastních evropských hodnot – jako jsou svoboda slova, svoboda vyznání a rovnost pohlaví,“ uvedla představitelka této iniciativy Eva Hrindová.

My, občané České republiky svým podpisem petice stvrzujeme, že žádáme vládu této země, aby rázně odmítla veškeré návrhy Evropské komise a Evropského parlamentu na zavádění povinných kvót pro uprchlíky. Jsme přesvědčeni, že udělování azylu by mělo zůstat čistě v kompetenci národních států.

Souhlasíme s tím, aby naši humanitární pracovníci v přiměřené míře pomáhali přímo na území daných států, tak jak to běžně dělají v případě různých živelných katastrof. V hromadném přijímání kulturně velmi odlišných, zejména muslimských imigrantů, ale spatřujeme obrovské bezpečnostní a ekonomické riziko pro naši zemi i její demokratické zřízení.

V případě, že Evropská komise bude přes odpor ČR vynucovat, legislativně či jakýmkoliv jiným způsobem, umísťování imigrantů (uprchlíků) v ČR, žádáme Vládu ČR a Parlament ČR, aby iniciovaly kroky k vypsání národního referenda v této otázce.

doc. Mgr. Martin Konvička, Ph.D.
předseda petičního výboru

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – díl 353. Jak ulovit štiku dlouhou jako stehno antické bohyně

16:59 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – díl 353. Jak ulovit štiku dlouhou jako stehno antické bohyně

Petr Žantovský ve svém pravidelném „Jak jsem potkal knihy“ tentokrát vybral pro májové čtení báseň o…