Karel Havlíček: Vouchery neudělají z nikoho šampióna, ale... Proč to Praha ohrožuje?

18.02.2015 16:30

Pražská koalice nezačala šťastně. Alespoň co se týká podpory malých firem, zaměřených na spolupráci s univerzitami a výzkumnými organizacemi. Projekt inovačních voucherů, který Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR před třemi lety iniciovala a společně s magistrátem vybudovala a který sloužil například talentovaným studentům, kteří si založili první firmu, je ohrožen. Pražská koalice ANO, Trojkoalice a ČSSD je chce zrušit.

Karel Havlíček: Vouchery neudělají z nikoho šampióna, ale... Proč to Praha ohrožuje?
Foto: archiv KH
Popisek: Karel Havlíček, předseda Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR

Asociace malých a středních podniků a živnostníků považuje tento krok za velmi nerozumný. 13 milionů korun z více jak 50 miliardového pražského rozpočtu je obnos, který objektivně pomohl každý rok více jak stovce malých firem, zejména studentským spin off projektům. Začínající firmy tím dostaly malou pobídku a mohly pokračovat ve svých školních aktivitách i na komerční bázi.
 
Inovační vouchery neudělají z nikoho šampióna, jedná se o malé startovné, které ale mnoha nápadům pomohlo na svět. Tento model funguje v celém světě a každý region má zájem o rozvoj vztahů začínajících firem s univerzitami. V Praze je to dvojnásobně důležité, neboť má na rozdíl od jiných regionů omezený přístup k evropským dotacím. Z pohledu celého rozpočtu se jedná o marginální částku a já věřím, že se nám podaří koalici přesvědčit, že vouchery mají svůj smysl.
 
Karel Havlíček, předseda Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…