Karel Škácha: Lobbistické roje

03.04.2017 13:03

Začala kampaň, ve které se unikátně spojuje jak ta parlamentní, tak i ta prezidentská, „bezzemanovská“. Vše se teď zrychluje, připravuje, domlouvá. Lidé jsou přemlouváni a upláceni, staří kamarádi jsou zrazováni, staré hříchy vyplouvají, každý začíná pálit naplno. Silnější pes vítězí, na druhé zbude stříbro nebo nedej bože politické olovo. Vznikají propletená přátelství pro dvoje volby najednou. Nabízí se protislužby, mediální podpory i poziční výměny.

Karel Škácha: Lobbistické roje
Foto: nfpk.cz
Popisek: Nadační fond proti korupci

Sněmovní kampaň je doba pro vrcholnou disciplínu lobbyistů, hru o tu nejvyšší moc. Kdo bude mít premiéra, bude rozdělovat posty a miliardy. Budeš-li mít i prezidenta, budeš to mít easy…

Všichni se budou snažit sestřelit první vládnoucí rodinu Sobotků, Chovanců & Pokorných, a ti už dlouho dělají vše proti tomu. Personálně se rekonstruuje Policie ČR, tajné služby, ČT a další klienti Bison&Rose. Ti, kteří se osvědčili, budou potvrzeni, ostatní povýšeni.

Po celé zemi se objevují političtí podnikatelé s jasným business plánem společenského blaha: investovat do zlojedů ve všech stranách a pak tuto investici čtyři roky zúročovat. Plán má podporu z krajů, peníze na kampaň už z veřejných zakázek  a eurodotací chodí. Z Brna to hlídá Rafaj, tak se není proč bát.

Není, vždyť poklausovsky vykradená pravice řeší jen Babiše, Babiš řeší své hnízdo plné stranických uprchlíků, lidovci se modlí za desetiprocentní menšinu a Zeman čeká.

Je jaro, můžeme začít!

  •  

Vyšlo v rámci mediální spolupráce s Nadačním fondem proti korupci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: O ruských špionech

16:14 Petr Hampl: O ruských špionech

Denní glosy Petra Hampla.