Klára Samková: Právní systém celé EU se rozpadl

25.08.2015 13:40 | Zprávy

V těchto dnech jsme svědky bezprecedentní situace na Řecko-makedonských hranicích.

Klára Samková: Právní systém celé EU se rozpadl
Foto: Úsvit přímé demokracie
Popisek: Klára Samková

Makedonie, která není členským státem EU je zaplavena tisíci nelegálními migranty, kteří překročili hranice Schengenu, když nelegálně vstoupili na území Řecka. Řecko zcela v rozporu se schengenskou úmluvou nechalo volně projít do Makedonie tyto ilegální běžence. Proč tedy Evropská unie vydává každý rok miliardu euro na ochranu svých vnějších hranic, když není schopna tuto ochranu zajistit a členská země EU přenáší svou neschopnost na Makedonii a Srbsko, které členskými státy EU nejsou?

„Za naprostého nezájmu Evropy byla dobyta a zničena suverenita Makedonie. Stalo se tak na hranicích s EVROPSKOU UNIÍ a od lidí, kteří přicházeli z EVROPSKÉ UNIE. Z hlediska mezinárodního práva je zcela lhostejné, že lidé, kteří nelegálně překročili hranice Makedonie, vstoupili nelegálně již na území Řecka. Je alarmující, že členský stát EU tyto nelegály prostě nechal projít do země, která není členským státem EU. Do Makedonie přišly tyto osoby z Evropské unie, a proto EU nese za tento čin svou politickou, morální i ekonomickou zodpovědnost. Ne že Makedonci měli hlídat na hranicích, ale Řekové a další členové EU musí hlídat na vnějších hranicích a nedopustit, aby suverenita Makedonie byla porušována,“ uvedla JUDr. Klára Samková, Ph.D.

„Evropská Unie - držitelka Nobelovy ceny za mír - s otevřenou pusou sleduje, jak se její právní řád stává naprosto nevymahatelným. Jestliže dnes právní řád EU a jednotlivých členských zemí zcela ignorují statisíce nelegálních imigrantů, jak dlouho budou dodržovat právní řád občané členských států EU, tedy my všichni? Copak nevidíte, že spějeme k absolutnímu rozvalu právního řádu, kdy byrokrati z Bruselu si budou moci svoje směrnice tak akorát nastříhat a použít k lepšímu účelu, protože už je nebude nikdo ani číst, natož aby je dodržoval,“ dodala Samková.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Co je podle vás příčinou vašeho neúspěchu?

Podle mě to souvisí i s tím, že se jste chytli papalášské manýry. Už jsem to třeba psala panu Fialovi, když tvrdil, jak je neetické někomu odebrat náhrady, když nepracuje a co myslíte, odpověděl mi alespoň? Ne. Vám už také většina z nás nestojí ani za odpověď. Dřív jste byli mnohem otevřenější. Naví...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Václav Klaus: Neuvěřitelně tvrdý útok Evropské unie vůči Maďarsku

18:14 Václav Klaus: Neuvěřitelně tvrdý útok Evropské unie vůči Maďarsku

Před několika dny skončily tzv. evropské volby neboli volby do Evropského parlamentu. Vzhledem k nap…