Ladislav Kašuka: Opravdovým Islámským státem je ve skutečnosti Saudská Arábie!

28.10.2015 9:09

Je třeba se podívat pravdě do očí! Zemí, kde je běžným trestem stětí, ukamenování a bičování až k smrti za sebemenší přestupek proti islámu, nebo králi a kde je praktikováno stejné právo Šaría jako na území IS, je Saudská Arábie!

Ladislav Kašuka: Opravdovým Islámským státem je ve skutečnosti Saudská Arábie!
Foto: archiv L. Kašuky
Popisek: Ladislav Kašuka

Saudská Arábie je prostě synonymem pro absolutistickou teokratickou diktaturu, ve které je tvrdě trestán (většinou rovnou smrtí) každý, kdo si nějak dovolí pochybovat o saudskoarabském výkladu islámu, nebo o politice královské rodiny, která tvrdou rukou nemilosrdně vládne této zemi!

Přesto však není tato země pod žádnými americkými, nebo mezinárodními sankcemi, přestože třeba takový režim v KLDR je proti tomu, jaká diktatura panuje v Saudské Arábii hotovou procházkou růžovým sadem (čímž nechci obhajovat KLDR).

Každému ve světě je úplně jedno, že Saudi jsou vlastně takovým arabským USA a kují intriky a rozvrací celý arabský region, aby dosáhli toho, že okolní země budou podléhat jejich vlivu a budou v nich vládnout radikální sunnité!

Nebýt peněz této nedemokratické, lidská práva soustavně pošlapávající země, která paradoxně v současnosti dokonce předsedá radě pro lidská práva v OSN (což je stejný paradox, jako kdyby této radě předsedal samotný Hitler) tak by islámští extremisté z IS, Al-Káidy a jiných teroristických organizací už dávno neměli peníze na vedení války v Sýrii a Iráku!


V současné době však saudská arogance přerostla do vyššího levelu a tak se tato země, kde vládne, co se týká lidských práv a náboženských svobod ještě pořád temný středověk, rozhodla, že finanční a materiální podpora teroristů bojujících v Sýrii proti legitimní vládě Bašára Asada jim nestačí a Saudi začali dokonce vyhrožovat přímou vojenskou intervencí na území svrchovaného syrského státu! Cílem jejich útoku mají být jednotky syrské armády a íránských gard bojujících proti teroristům z IS a podobným banditským organizacím!

Saudská královská rodina totálně ignoruje fakt, že nikdo, koho nepozve syrský prezident, nebo komu nedá mandát k misi rada bezpečnosti OSN, nemá v Sýrii co dělat (což zřejmě odkoukala od svých amerických přátel) a je jí naprosto jedno, že v případě saudské intervence nelze čekat nic jiného, než plnohodnotný vstup íránské armády do konfliktu a velice pravděpodobně i bojový střet mezi saudským a ruským letectvem v nebi nad Sýrií!

Co nastane v případě, že Saudi syrský konflikt takovým způsobem vygradují, lze jen hádat. V lepším případě se ze syrské války stane regionální konflikt, ve kterém si Saudi a Írán podporující Asada vyříkají nadobro své rozpory (sázím a doufám ve vítězství Íránu), nebo to v nejhorším případě přeroste na otevřený konflikt mezi Saudy a jejich spojenci (včetně USA) a Ruskou federací a jejich partnery. V takovém případě by byl svět již jen maličký krůček od propasti totální (třetí světové) války!

Otázkou zůstává, jak daleko jsou Američané a ostatní západní země jít ve své podpoře Saudské Arábii a jestli, pokud saudská královská rodina skutečně zaútočí na Sýrii a střetne se nakonec s Rusy, budou ochotní jít kvůli této zemi do války (v opačném případě smáznou Rusové společně s Íránci Saudskou Arábii z mapy světa).

Blízká budoucnost nám ukáže, jestli Saudi jen blafují, nebo jsou opravdu tací blázni, aby po Jemenu otevřeli druhou frontu a šli do otevřené války minimálně s Íránem!

Myslím, že klidu se ještě dlouho nedočkáme a bez většího konfliktu tato mocenská šachová partie pravděpodobně bohužel neskončí! Důležité je, když už nebude vyhnutí stát aspoň na té správné straně!

Zamysleme se tedy, kdo je v Sýrii v souladu s mezinárodním právem a kdo je tam stejným vetřelcem a de facto teroristou jako samotný IS!

Odpověď je jasná, v tomto konfliktu musí nutně každý slušný a logicky uvažující člověk ctící suverenitu druhých zemí a mezinárodní právo, stát na straně Ruska, Bašára Asada a Íránu! V opačném případě podporuje totalitní Saudy a teroristy z IS a Al-Kaídy jako to dělají USA!

Ladislav Kašuka

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – díl 353. Jak ulovit štiku dlouhou jako stehno antické bohyně

16:59 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – díl 353. Jak ulovit štiku dlouhou jako stehno antické bohyně

Petr Žantovský ve svém pravidelném „Jak jsem potkal knihy“ tentokrát vybral pro májové čtení báseň o…