Michal Rusek: 26 let poté – Život ve lži

25.11.2015 20:41

26 let po změně politického systému, po které jsme tak toužili, jsme již zcela rezignovali na odkaz Václava Havla: ŽIVOT V PRAVDĚ. Život ve lži se nám stal věrným druhem, přestože Rusko nemá s komunismem a tedy s bývalým nepřítelem nic společného.

Michal Rusek: 26 let poté – Život ve lži
Foto: Alexander Mishin – wikimedia.org
Popisek: Suchoj-Su-24M

Zhola nic společného. Jenže my prostě hájíme jisté ekonomicko-geopolitické zájmy. Ale nikoliv naše zájmy, tedy zájmy České republiky. Z neznámého důvodu hájíme zájem cizí, zájem USA, které mj. ovládají – až to takto vypadá – skrze Angelu Merkelovou i celou německou politiku. Přitom systém je podobný, jako bylo ovládnutí Václava Havla: Nejprve politika pozvat do USA a zde mu "velmi upřímně" zalichotit. Angele Merkelové stejně jako Václavovi Havlovi. V projevu v Růžové zahradě v roce 2011 Obama zmínil statečnost, když odmítla spolupráci s dřívějším režimem atd. Jakmile zahrajete na tuto notu lichotek, získáte si srdce a věrnost každé duše. Merkelová není výjimkou.

Ruské letadlo SU-24 spadlo 4 km ve vzdušném prostoru Sýrie. Dějiny kráčí rychle a již i politologové na ČT24 dokážou v sobě najít odvahu, že i na TV obrazovku řeknou, že Turecko ve skutečnosti vůbec nebojuje proti Islámskému státu, ale že jeho hlavní nepřítel je Damašek a vláda Bašára Asada. A protože Turecko je v NATO, a my jsme také v NATO, reprezentuje (!) postoj Turecka i postoj náš. A tento postoj se jmenuje: neuvěřitelné křiváctví, tedy život ve lži.

Je dobré mít paměť, je dobré si pamatovat historické souvislosti. Je smutné vnímat, jak snadno lze nyní lhát, jak snadno lze tvrdit ještě nedávno zcela nepředstavitelné věci – a nic…

Ani v době studené války se běžně nedělo, že by se jen tak sestřelilo letadlo, protože mezi zeměmi ve výšce 6 km není jasná hranice a při rychlosti 1000 km/hodinu uletí letadlo za 1 minutu 16 km, při rychlosti 1600 km/hod dokonce 26 km.

Narušení o pár set metrů nebo i o pár km je sice na hraně, ale k sestřelení letadla došlo od 50. let mezi oběma stranami, tedy mezi NATO a Ruskem (dříve SSSR) až nyní. Pokud nešlo opravdu o omyl Turecka, je to jasný signál, že USA chtějí celý svět znovu zatáhnout do války. USA a NATO chce Rusko tímto sestřelením, tímto nožem do zad vyprovokovat. Vždyť ještě před několika dny se tvrdilo, že USA a Rusko budou bok po boku bojovat proti Islámskému státu. Nyní „naše“ média budou opakovaně tvrdit, že provokovalo Rusko.

USA podporují IS, Turecko podporuje IS. USA, Turecku i Francii jde jen a pouze o sesazení neislamistické sekulární vlády Bašára Asada, která mj. ochránila křesťanskou komunitu, jak připomenul i americký senátor za stát Virginia Black ve svém dopise z 1. dubna 2014.

Naše média budou dokola dělat z Asada toho nejhroznějšího nepřítele, zcela stejně, jako se jim to podařilo u Hussajna (dnes bezpečně víme, že Irák neměl zbraně hromadného ničení a stejně tak Irák neměl nic společného s 11. zářím 2001 ani Bin Ládinem nebo al Kajdou) nebo u Kaddáfího. Jak dopadla Libye dnes, víme.

Našemu Západu nejde o zničení ničemného IS, naopak IS chráníme a podporujeme, nyní tedy zcela jasně i sestřelením ruského Suchoje, přičemž jeho pilot byl rozstřílen ze země, ještě na padáku, což je proti všem uznávaným vojenským konvencím. Na internetu se ihned ukázalo video s vítěznými výkřiky allaáh akbar... Prý „umírněná opozice“…

Je vrcholně pokrytecké tvrdit, že ruské zbraně mají útočit jen proti IS a ne proti tzv. „umírněné opozici“. Jak moc "umírněná" tato Asadova opozice to je, vidíme jasně, když během pár vteřin či minut dokázala nejen zastřelit ruského pilota na padáku, ale také zničit pomocí americké střely ruský záchranný vrtulník.

Zpravodajský web Novinky napsal:

„Objevily se informace, že vrtulník povstalci zasáhli protitankovou střelou. Není sice jasné, jakým přesně typem, v nedávné době ale rebelové z umírněných syrských skupin dostali od USA protitankové střely TOW.“

Neexistuje žádná umírněná a "dobrá" opozice. Existuje pouze snaha Západu (USA, Francie, Turecka) odstranit legitimní vládu Bašára Asada, sekulárního politika západního typu, který studoval v Londýně (je bývalý oční chirurg), který chrání křesťany.

Připomeňme v této souvislosti výše zmíněný dopis amerického senátora za US stát Virgínie Richarda Blacka prezidentovi Sýrie Bašárovi Black-dopisAsadovi (zaslal jej 1. dubna 2014), ve kterém ocenil, že prezident Asad pomohl při osvobození křesťanů. Tento dopis stojí za pozornost. Plné anglické znění přinesl mj. seriózní kanadský zdroj Global Research: Virginia Senator Thanks Syrian President Bashar Al Assad for Saving the Lives of Christians. Americký senátor zde mj. upozorňuje, že je to právě vláda USA, které existence Islámského státu vyhovuje. Dále upozorňuje, že Islámský stát je vyzbrojen zbraněmi americké výroby.

Následný rozhovor se senátorem přinesl například rakouský magazín Direkt Info: Americký senátor: „Válka proti Sýrii je nelegální útočná válka“. Black zde jasně říká, že zásah Ruska proti teroristům přijal s úlevou.

Viz: http://www.globalresearch.ca/virginia-senator-thanks-syrian-president-bashar-al-assad-for-saving-the-lives-of-christians/5384338 a dále zde: http://www.info-direkt.eu/us-senator-krieg-gegen-syrien-war-ein-rechtswidriger-angriffskrieg/.

Vyšlo v rámci mediální spolupráce s Literárními novinami

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…