Miroslav Kulhavý: Bohužel, volby přijdou pozdě; a to v celé Evropě. Právníci, do práce

27.01.2017 9:34

To, co je nachystáno v Libyi, v Turecku (nevěřím, že Erdogan smlouvu dodrží), ale i z jiných afrických států, s kořením z Pákistánu a Afghánistánu, by stačilo na mohutnou a větší invazi, než byla ta v r. 2015.

Miroslav Kulhavý: Bohužel, volby přijdou pozdě; a to v celé Evropě. Právníci, do práce
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Přes dva tisíce uprchlíků, co musely opustit vysídlovanou calaiskou džungli, se usadily v desátém pařížském okrsku kolem stanice metra Stalingrad

Řešíme malichernosti jako šátek k tomu zneužité Somálky (tedy fakt, že principiálně s dopadem v budoucnu), zřizujeme cenzurní centrum na pár blbejch keců za hranou, ale to hlavní se nepohnulo ani o píď! JSME VE VÁLCE! (a nejsem první, kdo to říká)

Střílí se jen občas (zvykáme si?), ale armáda pěšáků se houfuje a zaujímá pozice bez našeho odporu; dokonce děláme vetřelcům taxikáře - Frontex od břehů Libye. Pak, při dostatečně navýšeném počtu muslimů (např. švédské Malmö 40%), přijdou další požadavky, ultimáta. A bude volba: buď střet nebo zase ústup; a pak zase ústup a zase..... až kam?

Evropa je v situaci, kdy se musí rozhodnout: buď bude přísně dodržovat mezinárodní úmluvy, především o uprchlících a nebo dojde k závěru, že koncipování těchto dohod nepočítalo s takovým masovým stěhováním a to nejen z důvodů válečných událostí, ale, dle mnohých odborných studií, i z důvodů sucha, především na africkém kontinentu. Oba tyto důvody jsou dnes zneužívány a výsledek je cca 80% ekonomických vetřelců. Co s tím?

OSN, vlivem sílícího tlaku islámských států, se stává nedůvěryhodnou organizací, když např. z jejích útrob mohl vzejít takový paskvil o historickém území v Jeruzalémě bez účasti židů. Můžeme vést dlouhá léta diskuse o změně mezinárodních pravidel, ale výsledek pak už bude zbytečný; v pohybu jsou desítky miliónů lidí a Evropa měla přijmout rozhodnutí už včera; dnes to bude se ztrátami, ale zítra už bude pozdě!

K řešení současné situace je nutné si stanovit priority; ty nejsou novinkou. Na prvním místě je bezpečnost a právo. Dnes je i v každé Horní nebo Dolní jasné, že negativním synonymem bezpečnosti v Evropě je islám. Je rovněž zřejmé, že jeho ideologické prvky nepřípustně zasahují do evropského práva. Nelze jinak, než nazvat ty, kteří by se měli uplatňováním tohoto práva zabývat, naprostými ignoranty; a to včetně ČR.

Máme-li k ruce rozhodnutí evropského soudu, kde byla šária, tedy islámské právo, prohlášena za nepřípustnou na evropské půdě, jak to, že toto rozhodnutí není obratem implementováno do našeho právního systému?!! Co tímto nepřímo říkáme nově příchozím muslimům: v ČR je právní systém, do kterého se šária nevejde, ale odpovědní na to kašlou a proto zde můžeme mít i islámský soud a nikomu to z odpovědných nevadí!!! Dvojí právo pro určitou část občanů je super paskvil; Britové by mohli hodně referovat.

Z evropského pohledu je naprosto nevyřešený problém ochrana námořní schengenské hranice. Při mnohaletém hledání se nikam nedospělo. Proč neplatí obecná zásada, že úmyslné narušení hranice je trestný čin? Až na druhém místě má figurovat případná oprávněnost posuzování dle statusu uprchlíka. Ten by měl vědět, kde by měl svá práva uplatňovat; na moři to určitě není! Dle zkušeností není na místě námitka, že jsou to negramotná lidská hovádka, po kterých není možné požadovat elementární znalosti.

Pokud se pár zoufalců snažilo vyvolat nějakou občanskou neposlušnost pro marginální důvody, tak zde je důvod naopak vážný a jasný; i ti (někteří), kdož dříve chtěli jen pomáhat komukoli v nouzi, vyzývají už také k patřičné akci. Současní "důstojníci" buď z neznalosti nebo z neschopnosti přiznat chybu (nebo záměrně?), jedou stále ve stereotypu nic nedělání. Ti, kteří vědí, nemají "taktovku " v ruce. Co s tím?!

Pár sluníček řekne: válečný štváč. Ti, kteří už byli postiženi, by jim to vysvětlili; možná i dost názorně. Ve válečném stavu padají mírové dohody. Mezinárodní právo, zvláště u břehů Řecka, Itálie a ve Středozemním moři musí jít sranou, neb garant tohoto práva je paralyzován.

U nás doma jsou fakta na stole a nic se neděje. Šária dle evropského soudu byla zmíněna; ÚMO ve svých dokumentech k registraci má demonstrativně napsáno: Budeme dodržovat zákony a ústavu ČR. Přitom zřídili islámský soud, jehož existence se svou náplní má oporu právě v šárii. Pro názornost je to stejné jako když se nacionální strana zaváže při registraci k témuž a pak na jejich setkáních se bude masově hajlovat.

Muslimové se ohánějí různým výkladem Koránu, ale vždy ve svůj prospěch. Je však patrno, že k zásadnímu dokumentu, který by byl v souladu s naším právem, se nechystají (sluníčka ha za ně taky neudělají). Je tedy načase zjednat nápravu. A kdo? Vláda? Parlament? Nikdo z nich?! Je-li tomu tak, zde je, nevážení vyzývači k občanské neposlušnosti, prostor. Plnou ulicí nebo náměstím dát vládě a poslancům najevo, že takto to dál už nejde!!

Také vy, vážení právníci, kdo z vás, jako řádný občan, ale práva znalý, zvedne hozenou muslimskou rukavici, naplněnou šárií a islámským soudem? Není na co čekat, západní státy nám budiž výstrahou. V4 by měla jít příkladem. Stále mně zní v uších to Erdoganovo: "Neexistuje umírněný islám; islám je jen jeden!" nebo "Demokracie je vlak, který nás doveze do Evropy."

Pak vezte: nečinnost je cesta k evropskému chalífátu! 

Miroslav Kulhavý

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – díl 353. Jak ulovit štiku dlouhou jako stehno antické bohyně

16:59 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – díl 353. Jak ulovit štiku dlouhou jako stehno antické bohyně

Petr Žantovský ve svém pravidelném „Jak jsem potkal knihy“ tentokrát vybral pro májové čtení báseň o…