Miroslav Macek: Emigrovat nebo defenestrovat? Krása nesmírná a daňový únik jako prase

17.03.2017 12:29

Páteční glosy Miroslava Macka.

Miroslav Macek: Emigrovat nebo defenestrovat? Krása nesmírná a daňový únik jako prase
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

V Česku je nyní platných přibližně dva miliony právních norem. A každoročně jich přibývá. Nejde jen o zákony: právní normou se rozumí například vyhlášky, nařízení vlády, další opatření ministerstev, krajů a obcí nebo některých aktů prezidenta – třeba amnestie.
A teď zásadní otázka: emigrovat nebo defenestrovat?

***

Nikdy jsem netušil, že budu zcela souhlasit s Andrejem Babišem. Ale je to tak! Ta jeho včerejší věta je stoprocentně pravdivá: "Čím víc toho zveřejňuju, tím víc se objevují nějaké lži."

***

Wildersova krajně pravicová a extrémně populistická strana utrpěla drtivou porážku a propadla se ze 3. na 2. místo v parlamentu, přičemž ztratila podporu voličů z 10% na 13%. Dalším projevem její porážky je přírůstek 5 poslanců.
Vítězná eurostrana zaznamenala drtivý úspěch ztrátou 8 poslanců.
Extremisté drtivě prohráli, velký přírůstek hlasů získala zelená levice.
Nejvíce však uspěla holandská sociální demokracie, z bývalých 38 poslanců jí zbylo krásných 9.

***

Vlastníte velkopodnik A, který je ziskový a mohl by vám jako jedinému vlastníku vyplácet tučné dividendy. Nicméně nevyplácí, protože byste je musel danit.
Protože však máte v portfoliu podniků jeden podnik, který má kapitál necelé dva miliony korun a proti jehož aktivám 361 milionů stojí pasiva (bankovní úvěry) 356 milionů, tedy žádná sláva, prodáte vašich 20% akcií tohoto podniku svému velkopodniku A (který již 80% zbývajících akcií vlastní) za neuvěřitelných 527,5 milionu korun! A vzhledem k tomu, že už vlastníte tyto akcie nějakou dobu, nezaplatíte na daních ani korunu.
Krása nesmírná, že ano? Ovšem zároveň daňový únik jako prase!
Jediné, co na tom nechápete je to, proč by majitel velkopodniku A měl něco vysvětlovat poslancům parlamentu a ne policii.
Ovšem zásadní je otázka: 
Kdy ty, kteří Komplexně Geniálního Babiše řídí, přestanou jeho eskapády bavit?

***

Opsáno z facebooku:
Přemýšlím, jestli v roce 1946 pro KSČ hlasovali spíš starší, méně vzdělaní lidé z venkova (sedláci, soukromí zemědělci, malí obchodníci) nebo mladí vzdělaní z měst (ano, myslím tehdejší kavárnu pějící oslavné písně na komunismus, Stalina a Sovětský svaz.). 
Jisté je, že tehdy se starším a méně vzdělaným venkovanům zkazit budoucnost mladým vzdělancům nepodařilo.

Petr Štěpánek:
Myslím, že v rámci politické korektnosti je třeba přepsat naše učebnice dějepisu, zvláště pak období národního obrození. Tzv. národní buditelé, jako třeba Josef Dobrovský, Josef Jungmann, Josef Kajetán Tyl nebo Karel Hynek Mácha, totiž vůbec nebyli vlastenci, nýbrž nacionalisté. Mnozí z nich, kupříkladu Karel Havlíček Borovský či Božena Němcová, pak přímo extremisté. Zvláště nebezpeční byli ruští švábové František Ladislav Čelakovský, Pavel Josef Šafařík či Jan Kollár. Populisté Bedřich Smetana a Mikoláš Aleš zase nebyli dostatečně proevropští a zabředli do české provinciálnosti. Všechno pak dovršil separatista Tomáš Garrigue Masaryk.

Češi jsou smějící se bestie:
Doplňte i/y
Babiš prodal Babišov_ firm_ Babišov_m firmám, aby získal Babišov_ peníze na koupi dluhopisů Babišov_ firm_ a tím Babišov_ peníze zhodnotil a nemusel zaplatit daně Babišov_.

Jakub Horák:
Já už se jen těším, až se na konci vyšetřování zjistí, že si Andrej ty peníze v Agrofertu sám tiskne a on rozhořčeně všem vynadá, co jim je do toho, když Kalousek krade!

Čeština je jazyk vtipný:
Z daňové kobry se stal daňový slepýš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: O ruských špionech

16:14 Petr Hampl: O ruských špionech

Denní glosy Petra Hampla.